“Η συνήγορος καλείται να υπερασπιστεί πρώτα τον εαυτό της με μεταξύ άλλων ως ενδεχόμενο και την επιβολή μιας ποινής η οποία θα την θέσει εκτός δίκης”

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο πρόκειται να απολογηθεί για προσωπική της υπόθεση η νομικός εκπρόσωπος της 19χρονης η οποία κατήγγειλε ότι την εξέδιδαν και η ποινή της ενδέχεται να επηρεάσει την έκβαση της δικονομικής διαδικασίας

Ο πρώην Ειδικός Φρουρός Δημήτρης Μπουγιούκος, ως υπόδικος βρίσκεται έγκλειστος στις Φυλακές καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος, κατηγορούμενος ότι εξέδιδε και κακοποιούσε συστηματικά τη 19χρονη σύντροφό του στην Ηλιούπολη. Η δίκη του κατηγορούμενου πρώην Ειδικού Φρουρού, έχει προσδιοριστεί για τις 5 Δεκεμβρίου 2022, ένα μήνα πριν την παρέλευση του 18μηνου. Ωστόσο όπως σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του Κώστα Παπαδάκη, η δικονομική διαδικασία ενδέχεται και να διαταραχθεί καθώς η συνήγορος της 19χρονης συντρόφου του κατηγορούμενου πρώην Ειδικού Φρουρού, Αντωνία Λεγάκη πέντε ημέρες πριν την έναρξη της δίκης έχει κληθεί σε παροχή εξηγήσεων στο 8ο Πειθαρχικό Τμήμα του Δ.Σ.Α. για άλλη υπόθεση.

«Η συνήγορος καλείται να υπερασπιστεί πρώτα και κύρια τον εαυτό της έχοντας να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων ως ενδεχόμενο και την επιβολή μιας ποινής η οποία θα την θέσει εκτός δίκης, αφού η έφεση κατά των καταδικαστικών αποφάσεων των Πειθαρχικών Συμβουλίων δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Γιατί οι πειθαρχικές διαδικασίες του Δ.Σ.Α. εμμένουν στη δίωξη και γιατί θέτουν σε τόση υψηλή προτεραιότητα την εκδίκασή της με τόσο γοργούς ρυθμούς και προφανείς υπερβάσεις, όταν επανειλημμένες συμπεριφορές μεγαλοδικηγόρων που έχουν προκαλέσει εκτεταμένα δημόσια πολύ μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τον ίδιο ζήλο. Ενώ δεν έχει περάσει απαρατήρητη και η ανάμειξη του Προέδρου του Δ.Σ.Α., Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος με Εξώδικη Διαμαρτυρία του εναντίον της Αντωνίας Λεγάκη, την οποία ο ίδιος δημοσιοποίησε λίγες μέρες πριν τις 19.10.2022 διαμαρτύρεται (χωρίς και να απαντά επί της ουσίας) και την “απειλεί” με αγωγή επειδή επεσήμανε την σπουδή στην πρόοδο της διαδικασίας και στην ουσία επειδή υπερασπίζεται δημόσια τον εαυτό της, θεωρώντας σωστά ότι η δίωξη της δεν αφορά μόνο το πρόσωπο της, αλλά το σύνολο της υπερασπιστικής δικηγορίας» αναφέρει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση.

Μαζί με τον αστυνομικό στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα παρακαθίσει και ο πατέρας και ένας φίλος του οι οποίοι βίαζαν και εξέδιδαν τη 19χρονη σε ξενοδοχεία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.