«Η σιωπή του λαλίστατου Υπουργού»- “Νέα” και “Βήμα” κατά Θεοδωρικάκου

Επικριτικοί στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρθρογράφοι και πολιτικοί σχολιαστές εφημερίδων, με αφορμή τον τραυματισμό του Ρομά από Ειδικό Φρουρό, στη καταδίωξη της ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Ασκώντας κριτική στον υπουργό ΠΡΟΠΟ Τάκη Θεοδωρικάκο, γράφει, μεταξύ άλλων, στα ΝΕΑ ο Μιχάλης Μητσός, «Δεν λέμε ότι η ελληνική αστυνομία στο σύνολό της έχει πρόβλημα. Λέμε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όχι μόνο ο σημερινός αλλά και οι προηγούμενοι, τείνει ενστικτωδώς να συγκαλύψει τα κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας επειδή ενδιαφέρεται περισσότερο να προστατεύσει τον αστυνομικό παρά τον πολίτη»

Στην εφημερίδα γίνεται επίσης λόγος για «σιωπή του λαλίστατου υπουργού» σε σχέση με τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού της ΔΙΑΣ.

Προ ημερών και το ΒΗΜΑ μέσα από τη στήλη «Βηματοδότης», είχε ασκήσει κριτική κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου κάνοντας λόγο για εκστρατεία προσωπικής προβολής του.
«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινωνεί με κάθε αφορμή, αυτοπροβαλλόμενος ασυστόλως. Διαρρέει και διαμοιράζει πληροφορίες και εικόνες νυχθημερόν με τις υποτιθέμενες επιτυχίες των αστυνομικών σωμάτων που εποπτεύει. Εκατοντάδες τα εκδιδόμενα δελτία Τύπου από το υπουργείο που εξυμνούν τον «μεγάλο υπουργό». Οι πληροφορίες λένε ότι ηγείται ο ίδιος της προσωπικής προβολής του, έχοντας απαγορεύσει στους υπεύθυνους αστυνομικούς να αναφέρουν το παραμικρό για τις όποιες έρευνές τους».