«Η «σφαγή του Μονάχου» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972, από την παλαιστινιακή οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης»»

Οταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1972 σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση από μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης», με εισβολή και ομηρεία στο Ολυμπιακό Χωριό

Όπως παραθέτει ο Νίκος Μποζιονέλος, «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1972 αποτέλεσαν ορόσημο, αλλά όχι για τα όσα συνέβησαν στους αγωνιστικούς χώρους.
Τα ξημερώματα της 5ης Σεπτεμβρίου μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης», εισβάλουν στο Ολυμπιακό Χωριό και πιάνουν 11 μέλη της αποστολής του Ισραήλ ως ομήρους. Από τα πυρά έχασαν επί τόπου τη ζωή τους δυο μέλη της ισραηλινής αποστολής. Αίτημα των ανταρτών ήταν η απελευθέρωση περισσότερων από 200 φυλακισμένων Παλαιστινίων.
Η προηγούμενη διετία έχει σημαδευτεί από γεγονότα που έχουν βάλει και πάλι φωτιά στη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο αυτή την φορά την Ιορδανία. Ο πόλεμος των έξι ημερών έχει αλλάξει άρδην τις ισορροπίες και έχει αναφλέξει την περιοχή, φουντώνοντας και τα εξτρεμιστικά αραβικά κινήματα.
Μέσα από εκεί, το 1971 θα ξεπεταχτεί μια οργάνωση, που θα αποτελέσει βραχίονα της παλαιστινιακής Φατάχ.
Το όνομά της οργάνωσης ήταν “Μαύρος Σεπτέμβρης” και θα γινόταν διάσημη για το πιο παράτολμο και αιματηρό χτύπημα στο δυτικό κόσμο. Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης ήταν εννιά Ισραηλινοί αθλητές, δύο ακόμη μέλη της αποστολής τους και ένας Γερμανός αστυνομικός νεκροί, αλλά και πέντε από τους οκτώ τρομοκράτες, σε μια μαύρη ημέρα, που θα μείνει στην ιστορία ως «Η σφαγή του Μονάχου» και θα σημαδέψει για πάντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Παράλληλα, θα σημάνει ένα νέο είδος απειλής για το δυτικό κόσμο, ο οποίος σοκαρισμένος αντιλαμβάνεται ότι κανείς και πουθενά δεν είναι απόλυτα ασφαλής».