Η «σφαγή» των Στρατηγών- Το επιτελείο της Αττικής και της ΔΑΕΕΒ

Κρίσεις με κριτήρια και προγραφές διαφανηκαν, μετά τη σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου για Ανώτατους και Ανώτερους Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

image

Οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ κατά τη διεξαγωγή τους, ειχαν και απρόοπτα, καθώς Ανώτατος Αξιωματικός της ηγεσίας, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, λόγω… πίεσης. Για την ιστορία ο Ανώτατος Αξιωματικούς προήχθη και αναλαμβάνει καθήκοντα Επιθεωρητή.
Σχολιάζοντας οι ένστολοι τις αλλαγές, στη φυσική ηγεσία, αναφέρονται σε «βαθιές τομές» και «σφαγή των 10 (σσ Στρατηγών)» για τους κομμένους και «επιλογές με κομματικά και άλλα ιδιότυπα κριτήρια» που έκριναν απόστρατους, ικανούς Αξιωματικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες- οι ποιες δεν επιβεβαιώνονται, ωστόσο τείνουν να επιβεβαιωθούν, λόγω και όσων προηγήθηκαν- εξετάζεται το ενδεχόμενο ο εα Α/Γ Μανώλης Κατριαδάκης να “παραμείνει” και να αναλάβει ρόλο συμβούλου του αναπληρωτή Υπουργού Νίκου Τόσκα σε θέματα “μετανάστευσης και προσφυγικού”.

Το επιτελείο
Εν τω μεταξύ τη θέση του Αττικάρχη, φερονται να διεκδικούν -ως επικρατέστερος-, ο Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, καθώς και ο Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, ο οποιος εχει διατελέσει στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με την αναβάθμιση του Γιάννη Διαμαντοπουλου σε Αντιστρατηγο, ο οποίος φέρεται να καταλαμβάνει τη θέση του Υπαρχηγού της ΕΛΑΣ.
Στην Ασφάλεια παραμένει ο Χρήστος Παπαζαφείρης, καθώς και στην Αντιτρομοκρατική ο Υποστράτηγος Αντώνης Μπάκας, καθώς και στην Οικονομική Αστυνομία ο Εμμανουήλ Πλουμής. Ενώ στα Επίσημα, μετακινείται- σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- από την Άμεση Δράση ο Βασίλης Τσίγκος.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport