“Η Porche έφυγε, ο “Σουμάχερ” του Audi αντί για συγνώμη είπε “φταίω, η κοπέλα είναι καλά, θα τα βρουν οι ασφαλιστικές”- Φορούσε ζώνη και είχε Άγιο! Να τη φοράτε, σώζει ζωές!”

Σοβαρό τροχαίο στο ύψος της Ιεράς Οδού, με υπαιτιότα δυο “γρήγορων” σε “κόντρα” ανάμεσα σε οδηγούς οχημάτων και δικύκλων

Μια τραυματίας ελαφρά είναι ο απολογισμός τροχαίου στην Εθνική Οδό (10/11-18.30) στο ανερχόμενο προς Λαμία όταν δυο οδηγοί με Audi jeep και Porche Cayenne επιδόθηκαν σε “κόντρες” ανάμεσα σε εν κινήσει αυτοκίνητα και δίκυκλα. Ο οδηγός του Audi jeep σε σφήνα που πραγματοποίησε, προκάλεσε σοβαρό τροχαίο με σύγκρουση ενός Smart με  ένα Renault, το οποίο ντεραπάρισε και ελαφρά τραυματίσθηκε η οδηγός του.

Ο οδηγός του Porche Cayenne εγκατέλειψε το σημείο αναπτυσσόταν μεγαλύτερη ταχύτητα.. Αυτόπτης μάρτυρας του ατυχήματος μετά τη σύγκρουση, περιγράφει τη βιωματική του εμπειρία στον Κηφισό ως αναβάτης δικύκλου .

“Κηφισός, ρεύμα προς Λαμία. Ένα Audi jeep και ένα Porche Cayenne παίζουν κυνηγητό…
Εγώ με την μηχανή στο ύψος της λαχαναγοράς. Με περνάν σαν σταματημένο.
Κάνουν κόντρες με σφήνες ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Στο ύψος της Ιερά οδού,αρχίζουν όλοι να πλακώνονται στα φρένα.
Τούμπα στην δεξιά πλευρά του δρόμου ένα Renault. Στην αριστερή στα κυκλείδωματα ενα smart. Τα δύο οχήματα από την σφήνα έχουν χάσει τον έλεγχο και έχουν τρακάρει μεταξύ τους.
Σταματώ πρώτος, κατεβαίνω από την μηχανή, τρέχω, σκύβω και βλέπω μια πιτσιρίκα να προσπαθεί να βγεί από το τουμπαρισμένο αμάξι με ματωμένα χέρια από τα θραύσματα του παρμπρίζ σε κατάσταση σοκ.
Με βοηθάνε κι άλλοι να την βγάλουμε εξω… καθισμένη στο οδόστρωμα, κλαίγοντας, δείχνει και λέει οτι είναι καλά πέρα από μικρό εκδορές… ζητάει να βρούμε το κινητό της να καλέσουμε τον πατέρα της. Αχ αυτός ο πατέρας…
Το Porche δεν σταμάτησε.
Ο “Σουμάχερ” του Audi αντί για συγνώμη, το μόνο που είπε “φταίω, η κοπέλα είναι καλά, θα τα βρουν όμως οι ασφαλιστικές…”.
Μου γύρισε ο εγκέφαλος.
Τι θα βρουν ρε μαλακά, οι ασφαλιστικές???

Αυτό το κορίτσι το περιμένει κάποιος να γυρίσει σπίτι… που για την καυλάντα σας παραλίγο να της στοιχίζε η ζωή της ή να την άφηνατε ανάπηρη.
Μπορεί να ήμουν εγώ,ο οποιοσδήποτε στην θέση της… Μπορεί μέσα να υπήρχε παιδί.
Ήρθε η τροχαία, η πυροσβεστική.
Ένα βουρκωμένο βλέμμα και ένα “ευχαριστώ” σε όλους εκεί, πριν την πάρει το ΕΚΑΒ προληπτικά, τα λόγια της…
Η κοπέλα σώθηκε γιατί είχε Άγιο και επειδή φορούσε ζώνη. Να την φοράτε την πουτάνα, σώζει. Να οδηγάτε προσεκτικά, συνεσταλμένανα και όχι επιθετικά,  να μην τρέχετε και να μην μιλάτε στο γαμημένο το κινητό καθώς οδηγάτε… δεν σας φταίνε σε τίποτε οι γύρω σας, οι δικοί σας άνθρωποι.
Όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος… Και να θυμάστε το “λείπει” και η “λύπη” ακούγονται ίδια και αυτό δεν μοιάζει και πολύ τυχαίο…” περιγράφει ο Θανάσης Χριστόπουλος, αυτόπτης μάρτυρας στο τροχαίο.