«Η Πολιτεία σε προήγαγε σε Αρχηγό της ΕΛΑΣ και όταν αποφάσισε σε προήγαγε στον ύψιστο βαθμό του Κράτους, σε Πολίτη»

“Ανοιχτή επιστολή” προς τον απόστρατο -πλέον- Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνο Σκούμα, απευθύνει ο Αντιστράτηγος εα της ΕΛΑΣ, με αφορμή και την επιστολή που υπογράφει

Αναφέρει ο Αντιστράτηγος εα της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τζέκης, σε ανοιχτή επιστολή ως «Λίγες σκέψεις προς τον τέως Αρχηγό της Αστυνομίας» απευθυνόμενος στον απόστρατο -πλέον- Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Α/Γ εα, Κωνσταντίνο Σκούμα.

«Κύριε, η Πολιτεία σε προήγαγε στον βαθμό του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και όταν η ίδια αποφάσισε σε ευχαρίστησε και σε προήγαγε στον ύψιστο βαθμό του κράτους, σε ΠΟΛΙΤΗ!!!.
Με πικρία αποχαιρέτησες την Αρχηγία και με παράπονο βαθύ για την αποστρατεία σου.
Αντίθετα, Εμείς σχεδιάσαμε με άλλους συναδέλφους την Ολυμπιάδα, διαχειριστήκαμε την Σύνοδο κορυφής στο Πόρτο Καρράς με επιτυχία, όταν όλες οι προηγούμενες σύνοδοι βάφτηκαν με αίμα, ολοκληρώσαμε σε χρόνο ρεκόρ το Αστυνομικό Μέγαρο Φλώρινας και το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, τιμηθήκαμε με Διεθνείς και Ελληνικές ανώτατες διακρίσεις.
Όταν η πολιτεία μας προήγαγε σε πολίτη, με το κεφάλι ψηλά, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΙΚΡΙΑ, αποχαιρετήσαμε τη Σημαία, την υποστείλαμε με περηφάνεια που αξιωθήκαμε να φύγουμε υγιείς και εν αποστρατεία Αντιστράτηγοι, χωρίς δάκρυα και κλαυθμούς, πήγαμε στο σπίτι μας. Να θυμάσαι ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Σου εύχομαι καλός πολίτης».
Κωνσταντίνος ΤΖΕΚΗΣ
Αντιστράτηγος εα της ΕΛΑΣ

___________________

* Ο Κωνσταντίνος Τζέκης είναι Αντιστράτηγος εα της ΕΛΑΣ, διατελέσας Διοικητής της Τροχαίας Αττικής- μεταξύ άλλων Υπηρεσιών- και Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Θεσσαλονίκης