“Η μητέρα αναίσθητη από αλκοόλ και με κομμένα τα πόδια της σε πολλά σημεία, από σπασμένο μπουκάλι. Ο μικρός σου λέει ότι θέλει να έρθει μαζί σου να κοιμηθεί”

Καταγγελία για 2χρονο αγόρι το οποίο εντόπισε εν οδω στο Κουκακι διερχόμενη γυναίκα

“Περπατάς αμέριμνη στο Κουκάκι. Μεσάνυχτα. Μετά από γεμάτη μέρα με πράγματα που αγαπάς. Και βλέπεις ένα γυμνό αγοράκι, 2 χρόνων το πολύ, γεμάτο σφραγίδες επιχείρησης στο σώμα του, να στέκεται έξω από ένα μαγαζί επιδιόρθωσης ρούχων, σαν χαμένο. Το πλησιάζεις και το ρωτάς πως το λένε και που είναι η μαμα του. Δεν απαντάει τίποτα αλλά κρατιέται από το πόδι σου. Απέναντι αδιάφορες παρέες πίνουν ποτά στο μπαρ. Φωνάζεις αν ξέρει κανείς το μωρό. Καμία απάντηση. Καλείς την αστυνομία. Το μωρό θέλει να φύγει και να μπει στο μαγαζί ρούχων, ανοίγεις την πόρτα μαζί του και βλέπεις αίματα στο πάτωμα αλλά κανέναν μέσα. Το βουτάς, κάθεσαι στο πεζοδρόμιο και του λες τραγουδάκια. Βρίσκεις στο αυτοκίνητο σου ένα αντρικό κόκκινο μαγιό και του το φοράς λέγοντας ότι είναι σαν σούπερ ήρωας. Γελάει για πρώτη φορά. Εμφανίζονται 2-3 περαστικοί που βγάζουν φωτογραφίες δήθεν διακριτικά. Καμία βοήθεια. Έρχεται το 100. Σου λένε ότι θα μπουν στο μαγαζί και ότι το παιδί θα το αναλάβεις εσύ μέχρι να λάβουν εντολή για το τί πρέπει να κάνουν. Στο μαγαζί η μητέρα του παιδιού αναίσθητη από αλκοόλ και με κομμένα τα πόδια της σε πολλά σημεία, από σπασμένο μπουκάλι.
Περιμένεις μία ώρα με το μωρό, μέχρι να δοθεί εντολή να πάνε παιδί και μαμα, που πλέον έχει κάπως τις αισθήσεις της στο τμήμα. Ο μικρός σου λέει ότι θέλει να έρθει μαζί σου να κοιμηθεί.
Και ο αστυνομικός υπηρεσίας σου λέει ότι δυστυχώς αύριο το παιδί θα είναι κατά πάσα πιθανότητα πίσω στο ίδιο περιβάλλον, γιατί το Χαμόγελο του παιδιού δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με όλες τις περιπτώσεις.
Αυτά. Καληνύχτα μας”, σημειώνει η Μυρτώ Παπά .