Η “επιτυχημένη” εκκένωση της Ειδομένης τους ..εξαφάνισε και ο εμπρησμός σε δομή -από φήμη- Κέντρου Κράτησης

Είναι δύο από τα καθημερινά πολλά περιστατικά που καταγράφονται σε Κέντρα Κράτησης και δομές υπό κατασκευή, σε μια πολιτική διαχείρισης του μεταναστευτικού η οποία εκ του αποτελέσματος… διχάζει την κοινωνία.
Ενώ η πολιτεία “βλεπει” επιτυχημένη εκκένωση της Ειδομένης διανέμοντας φωτογραφικό υλικό του πριν και μετά, οι διαβιούντες στον αυτοσχέδιο καταυλισμό επέλεξαν να εξαφανιστούν, για να μην μεταφερθούν σε Κλειστές δομές της Βορείου Ελλάδος

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι του συναδέλφου Γιώργου Γεραφέντη.

image

“Εμπρηστική επίθεση σε δομή φιλοξενίας προσφύγων που φημολογείται πως θα δημιουργηθεί στην θέση Γκορυτσά Ασπροπύργου σημειώθηκε   το βράδυ  της Τρίτης (31/05). Άγνωστοι πέταξαν μηχανισμό στις εγκαταστάσεις και τυλίχθηκε στις φλόγες ένας οικίσκος ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί για την λειτουργία της νέας δομής.

image

Ήταν τόσο πετυχημένη η εκκένωση της Ειδομένης, που χιλιάδες  πρόσφυγες εξαφανίστηκαν για να μην φιλοξενηθούν σε υποδομές της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα οικογένειες Αφγανών προτίμησαν να επιστρέψουν στην Αττική επιλέγοντας  εμπορική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ. Το τρένο ερχόμενο απο Σκόπια σταμάτησε στον Προμαχώνα. Οι μετανάστες άνοιξαν το τελευταίο βαγόνι, μπήκαν μέσα και χθες το πρωί έφτασαν στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου είναι ο τερματικός σταθμός. Όμως η πόρτα δεν άνοιγε απο μέσα και έβαλαν τις φωνές. Οι υπάλληλοι τους αντιλήφθηκαν και ενημέρωσαν την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν το βαγόνι μέτρησαν 29 ψυχές ανάμεσά τους και 12 παιδιά. Με λεωφορεία  της αστυνομίας μεταφέρθηκαν στην προσφυγούπολη του Ελληνικού και τους προσφέρθηκε φαγητό και νερό.