“Η εμπιστοσύνη του κόσμου στην αστυνομία κλονίστηκε για άλλη μια φορά”

Η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, μπροστά στη σκοπιά, με παρατηρητές τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας σε βάρδια, έχει προκαλέσει αντιδράσεις πολιτών και του ένστολου προσωπικού

Ο Νίκος Μπαλουρδος, αστυνομικός πρώτης γραμμής στη ΔΙΑΣ και τέως συνδικαλιστής παραθέτει τις παθογένειες της ΕΛΑΣ «Όταν ο πολίτης βρίσκεται ΗΔΗ σε αστυνομική Υπηρεσία και από εκεί τον προτρέπουν να φύγει και να πάρει το 100 μπορείς να καταλάβεις και το επίπεδο των παρεχομένων αστυνομικών υπηρεσιών.

Το 80% των υπηρετούντων τη σημερινή εποχή στην Ελληνική Αστυνομία ανεξάρτητα τρόπου πρόσληψης και βαθμού είναι άνθρωποι που έχουν μπει για τη μονιμότητα και κοιτάζουν πως θα βολευτούν σε μια “θεσούλα” χωρίς ευθύνες και κινδύνους . Το υπόλοιπο 20% απλά δεν επαρκεί σε μια κοινωνία που ειδικά μετά τα lockdown φαίνεται να είναι σε παράκρουση.

Η εμπιστοσύνη του κόσμου στην αστυνομία κλονίστηκε για άλλη μια φορά ! Με ευχές δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, ούτε όμως κ με αναθέματα ή καρατομήσεις ατόμων που δεν έχουν ή φέρουν κατ ελάχιστο ευθύνη μιας κ έτσι τα βρήκαν τα πράματα ! Η Ελληνική Αστυνομία επιβάλλεται να επανασυσταθεί αναθεωρώντας πρωτόκολλα ενεργειών και συνολικά τη λειτουργία της . 

Στην Frendoland που ζούμε βέβαια δεν τρέφω πολλές ελπίδες ότι θα γίνει κάτι! Θα παίξει το θέμα 2-3 μέρες και μετά θα ξεχαστεί όπως όλα … Ελλάδα 2.0 για άλλη μια φορά»