“Η Ελλάδα δεν πρέπει να κουνάει το δάχτυλο μόνο στην Τουρκία, θα πρέπει πρωτίστως να εφαρμόσει τη συμφωνία με την Ευρώπη”|ΑΠΟΨΗ*

..”Όσο στην χώρα εισέρχονται ανεξέλεγκτα παράνομοι μετανάστες όσα στρατόπεδα και να φτιάξεις δεν αρκούν. Πρώτα θωρακίζεις τα σύνορα σου και μετά προσπαθείς να κάνεις ανθρώπινες τις συνθήκες των ήδη φιλοξενούμενων”..

image

“Οι συνάδερφοι στον Έβρο με την συνδρομή και αποσπασμενων συναδέλφων από τις υπηρεσίες μας προσπαθούν για το καλύτερο, φανταστείτε τι γίνετε με τις λαθροδιακινησεις στην ενδοχώρα που δεν γίνεται κανένας έλεγχος.
Τα τμήματα δίωξης λαθρομετανάστευσης στην ενδοχώρα έχουν διαλυθεί. Έλληνες επι το πλείστον διακινητές βρίσκουν ένα εισόδημα αρκετά μεγάλο εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την δυστυχία προσφύγων και μεταναστών, και το κράτος απών.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να κουνάει το δάχτυλο μόνο στην Τουρκία και να της λέει να εφαρμόσει την συμφωνία με την Ευρώπη  αλλά θα πρέπει πρωτίστως να την εφαρμόσει αυτη. Όσο στην χώρα εισέρχονται ανεξέλεγκτα παράνομοι μετανάστες όσα στρατόπεδα και να φτιάξεις δεν αρκούν. Πρώτα θωρακίζεις τα σύνορα σου και μετά προσπαθείς να κάνεις ανθρώπινες τις συνθήκες των ήδη φιλοξενούμενων. Δείξτε επιτέλους στους Έλληνες αστυνομικούς ότι έχετε την βούληση να το κάνετε και μεις θα σταθούμε αρωγοι στην προσπάθεια σας”.


image

*Παναγιώτης Σβερώνης, πρ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομεταναστών Καρδίτσας