“Η ΕΛΑΣ δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών σε πλατείες και παραλίες, ενεργεί για πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος”

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου για την αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, προκάλεσε τηλεοπτική τοποθέτηση συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ

Η τοποθέτησε σε τηλεοπτικό πάνελ εκπομπής το Σαββατοκύριακο, του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών Αττικής, ότι πληρώματα της Αστυνομίας θα κάνουν περιπολίες στις παραλίες, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του ΝantiaReport.gr, προκάλεσε την επίσημη τοποθέτηση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μέσω του Εκπροσώπου Τύπου, Αστυνομικού Διευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου, καθώς κρίθηκε ανεδαφική προσέγγιση και δεν υπάρχει καμία διαταγή με ανάλογο περιεχόμενο, προς το ένστολο προσωπικό.

“Όπως έχει ανακοινωθεί από την Πολιτεία, είμαστε σε διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Στη φάση αυτή, κυρίαρχο ρόλο στη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας, παίζει η ατομική ευθύνη και η συνεργασία. Οι συμπολίτες μας μέχρι σήμερα τηρούν υποδειγματική στάση. Η Ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών. Είτε σε πλατείες, είτε σε παραλίες, η Αστυνομίας δεν έχει δουλειά παρά μόνο για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. Για τον κορωνοϊό είτε συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά, όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο, είτε με συζήτηση”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Α/Θ Θεόδωρος Χρονόπουλος .