“Η ΕΛ.ΑΣ λειτουργεί με ανθρωπιά!” δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την ανταπόκριση ένστολου πληρώματος

Συνεχάρη το πλήρωμα των Αστυνομικών οι οποίοι κλήθηκαν για κλοπή από σούπερ μάρκετ από 70χρονη γυναίκα, οι οποίοι ζήτησαν να μην υποβληθεί μήνυση από την επιχείρηση ενώ προθυμοποιήθηκαν να καταβάλλουν το κόστος των προϊόντων που είχε αφαιρέσει

«Το μεσημέρι επικοινώνησα με τους αστυνομικούς που συνέβαλαν στην αποτροπή της μήνυσης στην 70χρονη γυναίκα στο Ίλιον. Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί με ανθρωπιά!», ανέφερε σε δήλωσή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή το καταγγελλόμενο επεισόδιο αναφορικά με τη σύλληψη 70χρονης για κλοπή από σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Πετρούπολης. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, η μήνυση σε βάρος της 70χρονης, αποσύρθηκε, αφού έγινε παρέμβαση ακόμα και από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η επιχείρηση, η οποία αναφέρει,  «Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας. Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοτική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μάς λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία. Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε. Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».