Η Εισαγγελέας Διαφθοράς, “καλεί” Πανούση, για τις καταγγελίες| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Κλήση στον πρώην Yπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση εντός της ημέρας, αναμένεται να αποστείλει η Eισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας.

Αφορμή είναι το τμήμα της συνέντευξης του σε κυριακάτικη εφημερίδα, που αναφερεται σε ζητήματα διαφθοράς στην αστυνομία.

Ήδη η εισαγγελία διενεργεί σχετική έρευνα για άλλες καταγγελίες περί φαινομένων διαφθοράς και όσα είπε ο Γ.Πανούσης για τέτοια φαινόμενα, εφόσον προσκομίσει και στοιχεία θα δώσουν ώθηση στην σχετική έρευνα.

Έτσι πριν εμφανιστεί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να δώσει στοιχεία σχετικά με τις καταγγελίες του περί σχέσεων στελεχών της κυβέρνησης με “τρομοκράτες”, θα κληθεί να δώσει στοιχεία στην κα Ράικου για όσα είπε περί διαφθοράς. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ γι’ αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω “δεν πειράζει, είμαι υπουργός”».

_____

*της Άννας Κανδύλη

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport