“Η Δικαιοσύνη, έδωσε χαριστική βολή στους αστυνομικούς. Οι περικοπές στους μισθούς των Δικαστών ήταν συνταγματικές ή όχι;”

Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για το νέο μισθολόγιο που περιλαμβάνει και τους ενστόλους,  σχόλιο Ανθυπαστυνόμου της ΕΛΑΣ

«Το ΣτΕ μετά από 15 (!!!) μήνες αποφάσισε! Αποφάσισε ότι εγώ ανθυπαστυνομος ανακριτικος υπάλληλος είμαι στη Γ’ κατηγορία και ο αρχιφύλακας μη ανακριτικος υπάλληλος είναι στη Β’!!!
Αυτή η απόφαση με έκανε να αμφιβάλλω πραγματικά, αν μπορώ να κατανοήσω ένα κείμενο στο σύνολο του και αναφέρομαι στο ότι δεν κατάλαβα το άρθρο22 του Συντάγματος της Ελλάδας.

Τελικά το “Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας” δεν ισχύει στην περίπτωση όλων των αστυνομικών!

Εγώ δηλαδή, μπορώ να κάνω όλα τα καθήκοντα που εκτελούν οι αστυνομικοί πριν τις Πανελλήνιες, συν τις ανακριτικές πράξεις (δυνητικά προσφέρω περισσότερα από τους μη ανακριτικούς συναδέλφους) αλλά πληρώνομαι λιγότερο από αυτούς!
Χθες δυστυχώς- για να ξεφύγω από τα ατομικά θέλω- η δικαιοσύνη, ο θεσμός που καταφεύγουν όλοι οι πολίτες για να βρουν το δίκιο τους, έδωσε την χαριστική βολή στους αστυνομικούς Β, Γ και Δ κατηγορίας! Δεν ζητήσαμε αυξήσεις, δεν ζητήσαμε ελεημοσύνη, ζητήσαμε να επιστραφούν αυτά που άδικα μας έκοψαν, αυτά που άδικα μας κατηγοροποιησαν, ζητήσαμε την επιστροφή στην κανονικότητα!
Επειδή δεν θυμάμαι, οι περικοπές στους μισθούς των δικαστών ήταν συνταγματικές ή όχι? Justice is blind».