“Η διαταγή ανέφερε για ενίσχυση της ΟΠΚΕ Αττικής και κάνουμε τα πάρεργα των Τμημάτων”

Με υπηρεσιακή διαταγή από τις περιφερειακές Διευθύνσεις Αστυνομίας της επικράτειας, βρέθηκαν στην Αττική σε συνδρομή των ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αττικής

Όπως παραθέτουν με αναφορά τους, στο NantiaReport.gr, «βρεθήκαμε στην Αττική από τις Περιφερειακές μας Διευθύνσεις, στην πλειοψηφία μας χωρίς να το επιθυμούμε, με διαταγή του Αρχηγείου, σε τρίμηνη απόσπαση ενίσχυσης των ΟΠΚΕ για την Ασφάλεια Αττικής. 

Από την πρώτη κιόλας ημέρα βρεθήκαμε σε μια φαστ- τρακ εκπαίδευση, και μετά διάθεση στους τομείς που μας ορίσανε από την Υπηρεσία, με οχήματα διαλυμένα και σαράβαλα. Από την αμέσως επόμενη ημέρα, αρχίσαμε να εκτελούμε περιπολίες και να καλύπτουμε τις ανάγκες των Αστυνομικών Τμημάτων ως “ενισχυτική διάθεση” και ως “έκτακτη συνδρομή”.

Ενδεικτικά, καθημερινά σε κυλιόμενο ωράριο διατίθενται στη φύλαξη πολιτικού επισήμου (25συνάδελφοι), επίσης διατίθενται συνάδελφοι σε φύλαξη πρώην Υπουργού, Μέτρα σε αγώνες σε ενίσχυση της ΥΑΒΑΧ, ενίσχυση Αστυνομικών Τμημάτων της Αττικής σε εκτέλεση περιπολίας τομέα- με μόνιμη διάθεση στο ΑΤ Ασπροπύργου- Μεταγωγές με το “πρεζοβαν” συλληφθέντων στο κέντρο της Αθήνας στα Δικαστήρια και φύλαξη στα κρατητήρια του ΑΜΑ – μεταξύ άλλων- .

Μας ενημερώνουν για τομείς και υπηρεσίες, με τους όποιους κινδύνους μπορεί να συντρέχουν, με δεδομένο ότι δε γνωρίζουμε να κινηθούμε στην Αθήνα, προερχόμενοι από την επαρχία. Χωρίς να ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες του τομέα στον οποίο μας διαθέτουν, χωρίς να ξέρουμε (μέχρι αργά το απόγευμα της προηγούμενης) ωράριο εργασίας την επόμενη, με μια ενημέρωση τύπου “πηγαίνετε στο σημείο που έχετε διατεθεί και θα ενημερωθείτε” χωρίς καμία υπηρεσιακή μέριμνα. Η διαταγή ανέφερε για ενίσχυση της ΟΠΚΕ (Αττικής και Θεσσαλονίκης) και κάνουμε τα πάρεργα των Τμημάτων.

Βλέπουμε μετα λύπης μας, συνδικαλιστές της Αττικής (εκ των οποίων έχουν περάσει από την επαρχία, έχουν επανέλθει στην οργανική τους, χωρίς ούτε μια ώρα μάχιμης υπηρεσίας) να διχάζουν το ένστολο προσωπικό. Αναφέρονται με υποτιμητικές αναφορές στους συναδέλφους που στην πλειοψηφία δεν είχαν επιθυμία να μεταβούν στην Αττική, και στην ημερήσια αποζημίωση των “βλαχο ΟΠΚΕ” (γιατί έτσι μας αναφέρουν αφού για αυτούς δεν είμαστε συνάδελφοι, αλλά υπηρετούμε την επαρχεία) καθώς προφανώς δεν αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που προκύπτουν με τη μετακίνησή μας, σε διαμονή και διατροφή, ενώ με τις οικογένειές μας, έχουμε μόνιμη διαμονή εκτός Αττικής. 

Είχαμε όλοι υποδεχθεί με θετική διάθεση την ανάληψη καθηκόντων από έναν πολιτικό προϊστάμενο, ο οποίος γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία της ΕΛΑΣ και τα προβλήματά της, ότι θα ήταν η καλύτερη περίοδος για το ένστολο προσωπικό, ωστόσο μετα λύπης μας διαπιστώσαμε, ότι κάθε προηγούμενη θητεία και καλύτερα. Γιατί το μόνο που ενδιαφέρει την ηγεσία είναι να ανεβάζει σποτάκια στο social, “καθρεπτάκια στους ιθαγενείς”!

Είναι πραγματικά λυπηρό, για όσους υπηρετούμε στην ΕΛΑΣ, μετά την περίοδο που η Αστυνομία δούλευε στο φιλότιμο του χωροφύλακα, σήμερα η ενίσχυση για τις ΟΠΚΕ να διατίθεται σε πάρεργα των Τμημάτων και ως “ορντινάντσα” της Υπηρεσίας»….