Η «ΔΕΛΤΑ» ως .. ΟΠΚΕ πριν τις εκδηλώσεις για τη 17Νοέμβρη

Με την απόλυτη αναγνωριση της επιχειρησιακής ανταπόκρισης της ΔΕΛΤΑ, και των κενών που άφησε η κατάργησή της, στο επιτελείο της Κατεχάκη, υπάρχει η σκέψη, να ανασυσταθεί αλλά να μη θυμίζει σε τίποτε την καταργημένη υπηρεσία της ΕΛΑΣ με το βαρύ από τις καταγγελίες παρελθόν.

Συμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr εγιναν επαφές με στελέχη της καταργημένης ΔΕΛΤΑ που έχουν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ καθώς και με υπηρεσική διαταγή, ενημερώθηκε το ένστολο προσωπικό για εκδήλωση ενδιαφέροντος για μετακίνηση στη νέα υπηρεσία.

Προβληματισμό προκαλεί ωστόσο η “απροθυμία” να στελεχώσουν την νέα υπηρεσία, στελέχη της με εμπειρία και εκαπάιδευση της (πρωην) “ΔΕΛΤΑ”

Περίπου 100στελέχη της ΕΛΑΣ πέρασαν από συνένετευξη, ωστόσο μόλις 10 Αστυνομικοί -οι οποίοι δεν αποτελούσαν το δυναμικό της ΔΕΛΤΑ- δήλωσαν τελικά επιθυμία να ενταχθούν στη νέα ομάδα και βρίσκονται σε διαδικασία εκπαίδευσης. Με λειτουργία υποστηρικτική στις υπηρεσίες της ΔΑΕΑ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τους υπηρεσιακούς παράγονες, που θα υπάγεται στη ΔΑΑ, οι επιτελείς έχουν στις προθέσεις τους, η νέα υπηρεσία να βγει στους δρόμους στα μέσα του επόμενου μήνα, και πριν την πορεία της 17ης Νοεμβρίου. Η νεα «ΔΕΛΤΑ» ουσιστικά θα λειτουργέι ως ΟΠΚΕ ενώ θα διαθέτει βαρύ οπλισμό, με εκπαίδευση από την ΕΚΑΜ  Σε κάθε ομάδα θα υπάρχει επικεφαλής βαθμοφόρος, ο οποίος θα ακούσει απαρέγκλιτα τις εντολές του Κέντρου.