«Η αποστρατεία μου, με τον τρόπο που δρομολογήθηκε αποτελεί τίτλο τιμής. Ένας κύκλος έκλεισε ένας καινούργιος ανοίγει»

Ο εα Αξιωματικός της ΕΛΑΣ και πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Γιάννης Κατσιαμάκας, με προσωπική παρακαταθήκη, σε λογαριασμό που διατηρεί, τοποθετείται επί προσωπικού αναφορικά με την πρόσφατη αποστρατεία του και τα όσα επακολούθησαν

Όπως αναφέρει ο απόστρατος Αξιωματικός και συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ , «Μετά από 40 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, αποστρατευόμενος, αφήνω πίσω μου υγιής και υπερήφανος μια μακρά θητεία, πλούσια εμπειριών σε διάφορα επίπεδα της υπηρεσιακής, συνδικαλιστικής και κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου μας.

Καταταχθείς σε ηλικία 19 ετών σε ένα σώμα που αγάπησα με πάθος, τίμησα τη στολή και τον όρκο που έδωσα, για να υπηρετώ πιστά την Πολιτεία, το Σύνταγμα και του Νόμους, από όποια θέση κι αν βρέθηκα ως χαμηλόβαθμο και υψηλόβαθμο στέλεχός του. Και μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, ωστόσο, αποχωρώ, διατηρώντας στο ακέραιο την αστείρευτή μου διάθεση για περαιτέρω προσφορά από νέες επάλξεις. Άλλωστε, τόσο η υπηρεσιακή όσο και η συνδικαλιστική μου διαδρομή δεν μου επιτρέπουν να παραδώσω τα «όπλα». Πόσω μάλλον όταν στο «καμίνι» του συνδικαλιστικού μας κινήματος έμαθα και μάθαμε όλοι, τι σημαίνει πείσμα και πίστη στον αγώνα έως τελικής δικαίωσης.

Επί 25 συναπτά έτη, χιλιάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοί μου με εμπιστεύτηκαν ανελλιπώς και με την ψήφο τους ανέλαβα υψηλά αξιώματα στα συνδικαλιστικά σωματεία μας, με αποκορύφωμα επί μία 7ετία σχεδόν, του ύψιστου αξιώματος του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας, της ΠΟΑΞΙΑ. Μάλιστα, μετά την καθιέρωση των παραταξιακών ψηφοδελτίων με περιέβαλαν δυο φορές με την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου, με συντριπτικά ποσοστά ψήφων που αγγίζουν το 90%, μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αξιωματικών, “ΕΣΚΑ”» που είχα την τιμή να ιδρύσω και γι΄ αυτό τους ευχαριστώ και πάλι από τα βάθη της καρδιάς μου. Τους καλώ δε να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και την ίδια ζέση να στηρίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τον νέο Πρόεδρο αυτού, ο οποίος θα αναδειχθεί το προσεχές διάστημα, όπως προβλέπεται από τις καταστατικές μας διατάξεις. Προσωπικά, σε ό,τι με αφορά, θα πράξω το χρέος μου και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας.

Η αποστρατεία μου, ένα θέμα που πλέον έχει κλείσει για μένα, αλλά με τον τρόπο που δρομολογήθηκε μέσα από τα παράκεντρα της εξουσίας της σημερινής κυβέρνησης (ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, άλλωστε και οι κρίνοντες κρίνονται), αποτελεί τίτλο τιμής και επισφράγισμα μιας αταλάντευτης και ανυποχώρητης 40χρονης πορείας. Ένας κύκλος έκλεισε ένας καινούργιος ανοίγει.

Στη ζωή μου έμαθα πάντα να είμαι μαχητής. Γι’ αυτό δηλώνω και πάλι «παρών», συνεχίζοντας έναν ωραίο αγώνα από άλλο μετερίζι για να υπηρετήσω πιο αποτελεσματικά το κοινωνικό σύνολο.

Ως υψηλόβαθμο στέλεχος και ως εν αποστρατεία Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, πλέον, είχα, έχω και θα έχω καθαρή τη ματιά και ψηλά το κεφάλι για τα μελλούμενα-άλλοι να το έχουν χαμηλά κοιτώντας το χώμα-αντλώντας δύναμη από την αγάπη των συναδέλφων, των συμπολιτών μου και βεβαίως από την οικογένειά μου που επί τόσα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό μου, υπομένοντας τις επιλογές μου.

Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους και όλες, όσοι και όσες βρεθήκαμε στο κοινό μέτωπο για ένα καλύτερο αύριο σε ατομικό και επαγγελματικό επίπεδο. Σας καλώ να συνεχίσουμε όλοι μαζί μια νέα προσπάθεια για την εκπλήρωση των ανικανοποίητων ονείρων μας.

Υ.Σ. Η σε βάρος μου τρομοκρατική ενέργεια χθες βράδυ – Λίγες ημέρες μετά την αποστρατεία μου – με πολλά ερωτηματικά και περίεργες συμπτώσεις? δεν αποτελεί παρά ένα ακόμα παράσημο στην μακρόχρονη διαδρομή μου στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Λέω απλά: «δεν με φοβίζει ούτε με πτοεί…»