Η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου παρενέβη αυτεπαγγέλτως για το λευκό τιγράκι που βρέθηκε σε κάδο στο Αττικό Πάρκο

Την παρέμβαση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η υπόθεση εγκατάλειψης της λευκής τίγρης  που σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα

Η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα παρενέβη αυτεπαγγέλτως με αφορμή το βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο διακρίνεται άντρας να εγκαταλείπει το παράλυτο λευκό τιγράκι σε κάδο απορριμμάτων, έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για υλικό το οποίο έχουν καταγράψει τέσσερις διαφορετικές κάμερες της περιοχής των Σπάτων.

Η Ανώτατη Δικαστική Λειτουργός η οποία έχει την εποπτεία για όλα τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων ανά την επικράτεια, ζητεί από το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, να εντοπιστούν ο υπεύθυνοι της κακοποίησης και εγκατάλειψης του άγριου ζώου, το οποίο εκτιμάται ότι, είναι θύμα παράνομου εμπορίου.

Από κοινού με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σταθουλοπούλου, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου  θα επισκεφτούν τις επόμενες ημέρες το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στο πλαίσιο αυτοψίας, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Επιπλέον η Ανώτατη Εισαγγελική Λειτουργός ζήτησε από τον Γάλλο ιδρυτή του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ ο οποίος φροντίζει προσωπικά το ζώο, να την ενημερώνει για την πορεία της υγείας του.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας ζήτησε με επιστολή της η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα» και αναφέρεται σε παλαιότερη υπόθεση παράνομης εκτροφής τίγρεων.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται στο άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε «ξένος οργανισμός, περίθαλψης, διάσωσης, αποκατάστασης στη Νότια Αφρική, για να αναλάβει το μικρό τιγράκι όπως και όλα του τα έξοδα μεταφοράς του στο Κέντρο αυτό».

Ενώ επιστολή προς τους αρμόδιους Κρατικούς Φορείς και τη Δικαιοσύνη απέστειλε και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.