Η Άγρια πανίδα της Αυστραλίας με τους ντόπιους Πυροσβέστες να βγαίνουν από τα .. ρούχα τους, στο Ημερολόγιο του 2021 (φωτο)

Για τους 12 μήνες του νέου χρόνου, οι Αυστραλοί Πυροσβέστες από όλη τη χώρα, ποζάρουν σε πέντε θεματικά Ημερολόγια

Εκπαιδεύονται σε δύσκολες συνθήκες όλο το χρόνο για να βρίσκονται σε άριστη φυσική κατάσταση προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυστηρές απαιτήσεις της δουλειάς τους. Είναι οι Αυστραλοί Πυροσβέστες και μια φορά το χρόνο, βγαίνουν από τα ρούχα τους, για  καλό σκοπό.

Η χρονιά που πέρασε για το Πυροσβεστικό Σώμα της Αυστραλίας, ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς στις  καταστροφικές πυρκαγιές – μεταξύ Ιουνίου 2019 και αρχές 2020- που έπληξαν τη χώρα, εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους, πάνω από 1 δισεκατομμύριο ζώα, και αν και  οι πυρκαγιές κατασβέστηκαν, πολλά από τα είδη δεν έχουν πια φυσικό περιβάλλον για να επιστρέψουν.

«Κανείς δεν έμεινε ανεπηρέαστος βλέποντας την πολύτιμη άγρια ​​ζωή μας να προσπαθεί να δραπετεύσει από τις πυρκαγιές. Η καταστροφή είναι ασύλληπτη. Όλοι αποφασίσαμε ότι φέτος οι προσπάθειές μας έπρεπε να επικεντρωθούν στην Αυστραλιανή Άγρια Ζωή», δήλωσε ο επικεφαλής της έκδοσης του Ημερολογίου των Αυστραλών Πυροσβεστών, David Rogers.

 

Με τους Αυστραλούς ντόπιους από το ζωολογικό πάρκο “Currumbin Wildlife Sanctuary” της Αυστραλίας, τη χελώνα που ονομάζεται Echidna , το μεγαλόσωμο εμού με το όνομα Humphrey και τη  Stella το κοάλα , τη Biwa το καγκουρό, τη Jessie από το είδος του Αυστραλιανού αετού και ο George υδρόχοιρος (γνωστός ως είδος καπιμπάρα), απαθανατίζονται σε φωτογραφικά καρέ, στους μυώδεις ώμους, τους six pack κοιλιακούς και τους γλουτούς των ντόπιων Αυστραλών Πυροσβεστών ..

Για το 2021, σε συνέχεια της  παράδοσης που μετρά 28χρόνια, οι Αυστραλοί Πυροσβέστες εκτός από το κλασικό τους Ημερολόγιο «Firefighters off» πόζαραν για πέντε διαφορετικά θεματικά Ημερολόγια, μεταξύ των οποίων μια νέα έκδοση, το Ημερολόγιο «Ήρωας» . Στο ημερολόγιο «Animal Lovers» αποτυπώνεται η άγριας ζωής της Αυστραλίας, ενώ έχουν δημιουργηθεί και δύο θεματικά , το «Ημερολόγιο σκυλιών» (Firefighters & Dogs) με τα σκυλιά διάσωσης , και το «Ημερολόγιο με γάτες» (Firefighters & Cats) .

Ενώ ο Dejavu το Ουαλλέζικο πόνι, η Dolly το Mastiff της Νάπολης και το κανίς Cricket, μαζί με μια αλπακά που ονομάζεται August, την κατσίκα Goat με το όνομα Abigail και τη Sephie το κουνέλι, καθώς επίσης τα χαριτωμένα γατσούλια Winter, Wilder και Tessa, και όλα τα ζώα της φωτογράφισης, βρίσκονται πρωταγωνιστές στο μονοθεματικό «All Animal» Ημερολόγιο για το 2021.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη διάθεση των Ημερολογίων για τη νέα χρονιά του 2021, θα διατεθούν ως ενίσχυση σε σειρά δράσεων για την προστασία των ζώων, από Φορείς και Οργανώσεις, μεταξύ των οποίων οι Safe Haven Animal Rescue, All Breeds Canine Rescue και Byron Bay Wildlife Hospital κ.α..