Γύθειο: Μάρτυρας υπεράσπισης αφόπλισε Αστυνομικό και απείλησε με όπλο το γιο της Σεφ Μαίρης Παναγάκου, για να αποσύρει τη μήνυση, μέσα στη δικαστική αίθουσα

Σοβαρό ένοπλο επεισόδιο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γυθείου Λακωνίας αναδεικνύοντας το κενό ασφαλείας και ελέγχων που υπάρχει στα Δικαστήρια της χώρας.

Στη Δικαστική Αίθουσα εκδικαζόταν (17/05-10.30) ποινική υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης και ψευδούς καταμήνυσης που είχε υποβάλλει  η οικογένεια της Σεφ Μαίρης Παναγάκου, σε Αλβανό για κτηματικές διαφορές, όταν Αλβανός, μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου, έβγαλε από τα ρούχα του περίστροφο και απείλησε το μηνυτή Αντώνη Παναγάκο.

Ακαριαία και αιφνιδιαστικά, ο 41άχρονος Αλβανός μάρτυρας, Ntritan Miulachjou, έβγαλε περίστροφο που έφερε παράνομα στην κατοχή του και το σήκωσε στον κρόταφο του μηνυτή, Αντώνη Παναγάκου, φωνάζοντας του «Μου κατέστρεψες τη ζωή», απαιαπαιτώντας ανακαλέσει τη μήνυσή του.

Γυναίκα Αστυνομικος εντός της αίθουσας  επιχείρησε να κατευνάσει το μένος του Αλαβάνου, απευθυνόμενη στο δράστη, ο οποίος κινείται αιφνιδιαστικά και την απείλησε ενώ της ζήτησε να του παραδώσει το όπλο της, με φραστική απειλή για τη ζωη της. Ο  41άχρονος Αλβανός- σύμφωνα με μαρτυρίες- πάτησε την σκανδάλη, με το όπλο να μην πυροβολεί. Η Αστυνομικός, κατέβασε το όπλο της στο πάτωμα, απωθώντας το σε απόσταση, ενώ στη Δικαστικη αίθουσα  υπηρχαν σχεδόν 15ατομα. Ο Αλβανός άρπαξε το υπηρεσιακό όπλο της Αστυνομικού και συνέχισε να απειλεί ταυτόχρονα και με το περίστροφο, ενώ συνέχισε να απειλεί τον Αντώνη Παναγάκο.

Δικηγόρος της οικογένειας Παναγακου, η Δικηγόρος Ειρήνη Χιώτη, με αντίδικο το Δικηγόρο Στ. Αργειτάκο.

Κι ενώ οι Δικαστές παρέμεναν στη θέση του, η Μαίρη Παναγάκου, παρούσα στην ακροαματική διαδικασία, στη θέα απειλής της ζωής του γιου της, λιποθύμησε.

Στην αναστάτωση που επικράτησε, δύο άνδρες -ο ταχυδρομικός υπάλληλος κ. Κοιλάκος και ο προϊστάμενος του Τελωνείου Γυθείου, Παναγιώτης Μπογέας- προσέγγισαν το δράστη αιφνιδιαστικά, έπεσαν πάνω στον ένοπλο, τον αιφνιδίασαν ρίχνοντας τον στο δάπεδο και η Αστυνομικός τον αφόπλισε.

Οι Αστυνομικοί χειροπέδισαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γυθείου, τον Αλβανό. Στην κατοχή του 41άχρονου κατασχέθηκαν το περίστροφο με έξι φυσίγγια και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ληστεία, διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.

Ο 41άχρονος Αλβανός δράστης, ειχε προηγουμένη αντιπαράθεση με την οικογένεια Παναγάκου καθως τους απέδιδε ευθύνη όταν κατά το διαζύγιό του, είχαν περιθάλψει και προσφέρει εργασία και στέγη στην πρώην σύζυγο -θύμα ενδοοικογενειακής βίας- και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Όπως διακριβώθηκε απο το Ποινικό Μητρώο του δράστη, κατά το παρελθόν, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για αρπαγή των ανηλικων παιδιών του, παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών και είχε αποφυλακιστεί με αναστολή.

Τι περιστατικό αποτελεί αυταπόδεικτη ανάδειξη στο σοβαρό κενό ασφαλείας και ελέγχων στα δικαστήρια – επιπλέον- της επαρχίας χωρίς μαγνητικές πύλες ελέγχου μεταλλικών αντικειμένων.