Γυναίκα από το Κόνγκο σε προάστιο της Γαλλίας επικοινώνησε με το Σύνδεσμο στην Ελλάδα και δήλωσε η “νεκρή” μητέρα της Βαλεντίν

Περιπλέκεται η υπόθεση της εξαφάνισης για την 7άχρονη Βαλεντίν, με τους ισχυρισμούς του πατέρα και τα στοιχεία που προκύπτουν κατά την έρευνα των Ελλήνων και Γάλλων Αστυνομικών

Με τον Αμπελκά Ablavykaka πατέρα της 7άχρονης Βαλεντίν, να έχει μεταχθεί στην Εισαγγελία, κατηγορούμενος για τα όσα γνώριζε και δεν αποκάλυψε εξ αρχής στην κατάθεσή τους στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών, οι Έλληνες και Γάλλοι Αστυνομικοί ερευνούν την υπόθεση για να εξακριβώσουν τα πραγματικά γεγονότα και τις συνθήκες υπό τις οποίες η Βαλεντιν, βρέθηκε στη Γαλλία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, νωρίς το απόγευμα (11/02), μία γυναίκα μέσω δικηγόρου επικοινώνησε με το Γάλλο σύνδεσμο στην Ελλάδα και ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της 7άχρονης Βαλεντίν, ζει παράνομα χωρίς χαρτιά στο Saint-Étienne, 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λυών, στην κεντρική Γαλλία και γι αυτό το λόγο έστειλε το συγγενικό της πρόσωπο να παραλάβει την κόρη της από την Ελλάδα και βρίσκεται μαζί της. Σύμφωνα με τον ίδιο ισχυρισμό, δήλωσε ότι θα μεταβεί αυτοπροσώπως με την 7άχρονη στο τοπικό Αστυνομικό τμήμα, για να καταθέσει.

Ωστόσο ο πατέρας της 7άχρονης από την πρώτη αναφορά του και δημόσια, είχε ισχυριστεί ότι η σύζυγός του και μητέρα της 7άχρονης Βαλεντινμ ήταν νεκρή από το 2014. Οι Ελληνικές Αρχές, εκφράζουν την επιφύλαξή τους, για όσα ισχυρίζεται και μετά τις αποκαλύψεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 7άχρονης από το Κόνγκο, για τους ισχυρισμούς του Αμπελκά Ablavykaka. .

Οι Αρχές είναι ακόμη σε διαδικασία να εξακριβώσουν τα πραγματικά γεγονότα και τους ισχυρισμούς όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.