Γρεβενά: Τρεις συλλήψεις για παράδοση μαθημάτων κατά παράβαση των περιορισμών για τον κορωνοϊό

Σε  συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές για παραβίαση των προληπτικών μέτρων σε περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού

Σε τρεις συλλήψεις για παράδοση μαθημάτων σε φροντιστήρια και μία για κατ’ οίκον διδασκαλία στα Γρεβενά. Οι δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και ο καθηγητής οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα για παραβίαση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών στη χώρα.

Σε αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι δύο φροντιστηριούχοι -56 και 57ετών – καθώς και 43άχρονος καθηγητής εργαζόμενος σε μια από τις εκπαιδευτικές επιχειρήσεις, παραβίαζαν τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Οι  τρεις συνελήφθησαν ενώ με τη δικογραφία σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν.

Ενώ και στην Κομοτηνή, συνελήφθη επίσης μια καθηγήτρια, καθώς διαπιστώθηκε ότι παρέδιδε σε κάτ΄ οίκον διδασκαλία μαθήματα, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που διαβιβάστηκε (13/02) στους Εισαγγελείς όλης της χώρας, από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, επισημαίνεται ότι επαπειλείται φυλάκισης έως και 3 χρόνια για όσους πολίτες παραβιάζουν τους κανόνες και τους περιορισμούς των αρμοδίων υγειονομικών αρχών για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ εάν επέλθει θάνατος προβλέπεται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και εάν προκληθεί θάνατος μεγάλου αριθμού πολιτών, προβλέπεται ισόβια κάθειρξη. Πλέον του στερητικού μέτρου της φυλάκισης, προβλέπονται και χρηματικά πρόστιμα.
Ο Ανώτατος Εισαγγελικός Λειτουργός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «με αυτή τη συμπεριφορά προσβάλλουν ή θέτουν σε κίνδυνο θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά όπως η ζωή και η σωματική υγεία» και προσθέτει: «Είναι αυτονόητη η παρέμβασή σας όταν συντρέξει νόμιμη περίπτωση».