“..γνωρίζουμε, πως όλοι δεν είναι Σύροι. Δεν είναι όλοι πρόσφυγες”, του Π.Χαρέλα

Με τη διαπιστωτική παράθεση, ότι οι αλλοδαποί οι οποίο εισέρχονται παράνομα και ταυτοποιούνται από τα κλιμάκια, δεν είναι όλοι πρόσφυγες, αλλά λαμβάνουν το έγγραφο που χορηγει η ΕΛΑΣ και λαθρομετανάστες, με τους ελέγχους να λειτουργού “υποτυπωδώς”, ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, παραθέτει σε σχόλιό του τις βιωματικές διαπιστώσεις του συνόλου των υπηρετούντων στη Συνοριακή Φύλαξη, κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους.

“Για μας που ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με πρόσφυγες και μετανάστες, το γνωρίζουμε πολύ καλά πως όλοι δεν είναι Σύριοι. Δε είναι όλοι πρόσφυγες.

wpid-20151012_154034.jpgΚαι βέβαια δεν μπορείς να έχεις για ταυτοποίηση 4 – 5 συναδέλφους απέναντι σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν μπορείς να καταργήσεις την δακτυλοσκόπηση με το μελάνι και να χρησιμοποιήσεις το απαραίτητο πλέον eurodac για την καταγραφή τους γιατί πολύ απλά ο χρόνος που απαιτείται για κάθε καταγραφή είναι πάνω απο 10′ για τον καθένα ! Δηλαδή στην καλύτερη των περιπτώσεων 6 -8 άτομα την ώρα!

ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣΕίναι πλέον πασιφανές πως απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό, προσλήψεις συνοριακών φυλάκων αλλά και πολλαπλάσιο τεχνολογικό εξοπλισμό για να ανταπεξέλθει η Ελλάδα στη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών κυμάτων. Είναι βέβαιο πως όλα αυτά …θα τα βρούμε μπροστά μας”!

____

*κείμενο- σχόλιο του Π.Χαρέλα- πρ.ΠΟΣΥΦΥ με αφορμή δημοσίευμα (12/10) για τους “οι Σύροι που δεν είναι.. Σύροι και η καταγραφή από την ΕΛΑΣ”