Γλυκή Θεσπρωτίας: Ατύχημα για 13άχρονο στο πέρασμα του Αχέροντα με τροχαλία- Η απάντηση του επιχειρηματία (video)

Η πτώση του 13άχρονου, σε πέρασμα του Αχέροντα με τροχαλία σε υπαίθριες δραστηριότητες στη Γλυκή του Δήμου Σουλίου, έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό

Τις πηγές του Αχέροντα, στη Γλυκή Θεσπρωτίας (03/07) επισκέφτηκε νεαρό ζευγάρι από την Θεσσαλονίκη, μαζί με τον 13άχρονο γιο τους, ο οποίος ζήτησε να συμμετέχει στο πέρασμα του ποταμού με τροχαλία.

“Συμφωνα με πληροφορίες του epirusgate.blogspot.gr η δραστηριότητα δεν έχει λαβει αδειοδότηση από τη Δημοτική Αρχή Σουλίου (μάλιστα έχει κινηθεί και εναντίον τους πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα) ενώ οι αρμόδιες Αρχές δεν αντέδρασαν έγκαιρα, παρά και την καταγγελία του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά, για τις παράνομες δραστηριότητες σε όλη την περιοχή πριν από περίπου ένα μήνα . Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν η Δημοτική Αρχή Πάργα, στην οποία ανήκει διοικητικά η μία όχθη έχει προβεί σε ανάλογη καταγγελία. Όσο για αυτούς που μιλάνε πως τα στραβά μάτια γίνονται επειδή ο συγκεκριμένος “επιχειρηματίας” είναι και Γραμματέας της Τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά, εμείς δεν υιοθετούμε τις απόψεις τους”.

Οι γονείς του 13άχρονου, επέτρεψαν στον γιο τους να πραγματοποιήσει το πέρασμα του ποταμού, με την εκτίμηση ότι θα πληρεί τους κανόνες ασφάλειας, καταβάλλοντας και 3€ ως εισιτήριο, χωρίς απόδειξη σύμφωνα με τον πατέρα του 13άχρονου.

Το αγόρι ανέβηκε στην εξέδρα εκκίνησης, αφού φόρεσε τον ειδικό ιμάντα, ωστόσο πριν πραγματοποιήσει το άλμα, παραπονέθηκε στον επιχειρηματία πως “μάλλον, κάτι δεν πάει καλά”, αφού είχε εντοπίσει πως ο ιμάντας ασφαλείας δεν είχε προσδεθεί με το σχοινί που φτάνει στην απέναντι όχθη.

Όπως ακούγεται και στο βιντεοληπτικό ντοκουμέντο, ο επιχειρηματίας αναφέρει στο 13άχρονο αγόρι, “Πήδα, το πολύ πολύ να πέσεις στις πέτρες”.
Το αγόρι πραγματοποίησε το άλμα, από ύψος 5 μέτρων, πέφτοντας στις πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χερι -του τοποθετήθηκε γύψος-, στην πλάτη και το κεφάλι, οπως διακριβώθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου και του Νοσοκομείου Πρέβεζας, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο,

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο επιχειρηματίας φέρεται να αποχώρησε από το σημείο για να εμφανιστεί αργότερα ο αδερφός του, δηλώνοντας “υπεύθυνος”.
Τι απαντά ο επιχειρηματίας
” Ασκώ αυτή την δραστηριότητα στον Αχέροντα, καθώς και άλλες μορφες εναλλακτικού τουρισμού εδώ και εικοσι χρόνια χωρίς να δημιουργηθεί ποτε κανένα ατύχημα. Στην συγκεκριμένη περιπτωση κατα την διάρκεια αυτου του ψυχαγωγικού παιγνιδιού απο καθαρά δική μου αστοχία, συνέβη το συγκεκριμένο γεγονός, που ευτυχώς δεν είχε σοβαρές συνέπειες για το παιδί. Απο την αρχή μεχρι και εχθές εχω δηλώσει στους γονείς του παιδιού ότι είμαι στην διαθεσή τους για ότι χρειαστεί. Ενοείται πως το ατύχημα αυτό μας αναγκάζει να είμαστε πολυ πιο προσεκτικοί και να κάνουμε διπλους και τριπλους ελέχους για την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Σταυρος Κωνσταντίνου

ΓΛΥΚΗ 10 – 7- 2017″|
_____________

* με πληροφορίες απο το epirusgate.blogspot.com /βίντεο: thespro.gr