Γλυκά Νερά: Συνέχιση της δίκης του καθ’ομολογίαν δράστη δολοφονίας, Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου

Η δίκη για δολοφονία της Caroline Croush από το σύζυγό της, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, στη μεζονέτα της οικογένειας στα Γλυκά Νερά, πριν από σχεδόν ένα χρόνο, μπροστά στην 11μηνών κόρη του συνεχίζεται μετά τη διακοπή που είχε λάβει, στο ΜΟΔ Αθηνών

Στο ΜΟΔ Αθηνών συνεχίζεται (12/04) μετά τη διακοπή που είχε λάβει κατά την εκφώνηση της υπόθεσης και ανάγνωση κατηγορητηρίου (08/04) για την υπόθεση ανθρωποκτονίας και ζωοκτονίας στα Γλυκά Νερά με καθ’ ομολογίαν δράστη το Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο.

Στην έναρξη της διαδικασίας η Εισαγγελέας Έδρας, Ευγενία Σταθουλοπούλου με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στις ψευδείς καταθέσεις (σσ αποδίδεται και κατηγορία ψευδούς κατάθεσης (πλημμέλημα) στον κατηγορούμενο) προς τις Αρχές από τον Χαραλάμπο Αναγνωστόπουλο, επιχειρώντας να εμφανίσει το δικό του έγκλημα ως ληστεία από αλλοδαπούς άγνωστους δράστες.

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος κατά την έναρξη της δίκης, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, δίνοντας τα στοιχεία του, δήλωσε «έγγαμος και χήρος» και άκουσε το κατηγορητήριο. Σύμφωνα με το συνήγορο του κατηγορούμενου, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, ανέφερε ότι η δήλωση του εντολέα του, έγινε στο πλαίσιο της διαδικασίας, καθώς «Σε κάθε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Πρόεδρος ζητάει κάποια στοιχεία. Στο πλαίσιο αυτό ο κατηγορούμενος είπε τα πλήρη στοιχεία του και για την οικογενειακή του κατάσταση», είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σημειώνοντας «ότι δεν υπήρχε καμία συνεννόηση με τον εντολέα του».

«Έχουμε μία ομολογία, σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούμε να αποφύγουμε τις έννομες συνέπειες του νόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νομικός συμπαραστάτης του κατηγορούμενου, «είναι εκεί για να πληρώσει το τίμημα των πράξεων του», συμπλήρωσε. Ενώ πρόσθεσε, «δεν είναι τυχαίο πως και από την εισαγγελική Αρχή και από το επίπεδο μαρτύρων υπερασπίσεως και από έγγραφα που θα προσκομίσουν, αλλά κυρίως και από το ίδιο το Δικαστήριο το οποίο κάλεσε ως μάρτυρες ψυχολόγους, ιατροδικαστές για να ερευνηθούν τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά τα γεγονότα ήταν ικανά να πυροδοτήσουν την κατάσταση αυτή».

Κατά την έναρξη της διαδικασίας δηλώθηκε παράσταση πολιτικής αγωγής από τους γονείς της δολοφονημένης Caroline, Souzan και David Croush, οι οποίοι ωστόσο δε θα είναι παρόντες σε αυτή της δικάσιμο, καθώς ο πατέρας της αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα, και αδυνατεί να μετακινηθεί, ενώ οι γιατροί δεν επέτρεψαν στη μητέρα της να παραστεί λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης που θα της επέφερε η διαδικασία. Το Δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Ζωοφιλικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το ημίαιμο κουτάβι “Roxy” που είχε υιοθετήσει η οικογένεια και προκάλεσε τη θανάτωσή του, ο κατηγορούμενος πρώην πιλότος.

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος κρατείται στη ΣΤ πτέρυγα στο Ζ1 του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, θα παρακαθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, κατηγορούμενος για τη δολοφονία στις 11 Μαΐου 2021, της συζύγου του και μητέρας της 11μηνών κόρης τους, μέσα στη μεζονέτα της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.