Γλυκά Νερά: Στον προσδιορισμό της εθνικότητα των δραστών και σε καταγραφές καμερών ασφαλείας οι έρευνες για τους δολοφόνους

Εισέβαλλαν ως διαρρήκτες στην μεζονέτα της οικογένειας στα Γλυκά Νερά, για χρήματα που θεωρούσαν ότι υπήρχαν, και αποχώρησαν δολοφόνοι της 20χρονης μητέρας, δίπλα στο 11μηνών μωρό τους με το σύζυγό της ακινητοποιημένο με δεσμά

Αναφορές από την κατάθεση του 32χρονου, σε συνδυασμό με τα ευρήματα στο χώρο και την εξέτασή τους στα Εγκληματολογικά εργαστήρια, εικόνες από κάμερες ασφαλείας παρακείμενης οικίας και τις κινήσεις της οικογένειας, μετά την επιστροφή τους από το πρόσφατο ταξίδι τους για το Πάσχα, εκφράζεται η εκτίμηση ότι θα προσδιορίσουν στην αστυνομική έρευνα κύκλο υπόπτων για τον προσδιορισμό των αδίστακτων δολοφόνων της 20χρονης Carolonie Couch, μέσα στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.

Μεταξύ άλλων στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, εξετάζεται βιντεοληπτική καταγραφή από παρακείμενη οικία, με καταγραφή της παρουσίας ενός άνδρα στη γειτονιά την επίμαχη ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ληστεία σε βάρος της οικογένειας στα Γλυκά Νερά, ο οποίος δε σχετίζεται με τους περιοίκους και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η παρουσία του στο χώρο. Ωστόσο η φράση σε γλώσσα αλλοδαπής προς τους δύο δράστες από τον πιο κοντόσωμο προς τους συνεργούς του, μετά τη δολοφονία της νεαρής μητέρας, ενώ το κοριτσάκι της πλάνταζε στο κλάμα και ο σύζυγός της παρέμενε δεμένος, θεωρούν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ότι ως αφετηρία θα προσδώσουν την εθνικότητα των δραστών.

Οι τρεις που εισέβαλλαν στην μεζονέτα – ενδεχομένως και ο τέταρτος, σε ρόλο τσιλιαδόρο, συνεργός τους- εξετάζεται να είχαν θέσει υπό παρακολούθηση την διπλοκατοικία της οικογένειας, για κάθε τους κίνηση. Άλλωστε η εισβολή από την πίσω πλευρά της μονοκατοικίας, καθώς δεν έχει οπτική πρόσβαση από το δρόμο, ενώ είναι εμφανής η εγκατάσταση με κλειστό κύκλωμα βιντεοσκοπικής καταγραφής, επιτρέπει την εκτίμηση “γνώσης” του χώρου που διαφαίνεται να είχαν οι κακοποιοί, καθώς και θανάτωση του χάσκι, του σκύλου συντροφιάς της οικογένειας, όταν το επίμονο γαύγισμά του, καθώς ήταν προφανές ότι θα προκαλούσε κινητικότητα στη γειτονία.

Οι δράστες υπέβαλλαν σε βασανιστήρια και άσκησαν βία στο νεαρό ζευγάρι, ενώ ήταν δεμένοι στη διπλοκατοικία της Αλ.Παναγούλη στα Γλυκά Νερά, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα κρυμμένα χρήματα. Η απειλή σε βάρος της 11μηνών Λυδίας, του βρέφους της οικογένειας, θεωρούν οι ερευνητές της Ασφάλειας, ενεργοποίησε την αντίδραση της 20χρονης μητέρας, με τους δράστες, με μια μπλούζα να προκαλούν ασφυκτικό θάνατο στη νεαρή Βρεττανή. Τα περίπου €10.000 – €15.000 σε παιχνίδι στο υπόγειο της μεζονέτας, και κοσμήματα περίπου ίσης αξίας, ήταν τα κλοπιμαία που απέσπασαν από τη μεζονέτα οι κακοποιοί. Ωστόσο εκφράζεται η εκτίμηση ότι θεωρούσαν ότι υπήρχαν περισσότερα χρήματα καθώς το ζευγάρι είχε προβεί σε αγορά οικοπέδου αξίας, περί τα €100.000 και ίσως να είχαν αυτή την πληροφορία οι δράστες, ενώ εξετάζονται και εργάτες που είχαν απασχοληθεί το προηγούμενο διάστημα στη μεζονέτα.

Οι κακοποιοί, παρέμειναν για περισσότερο από μία με μιάμιση ώρα στη μεζονέτα – σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει στους αστυνομικούς – σοκαρισμένος ο 32χρονος σύζυγος της Caroline Couch, ερεύνησαν κάθε χώρο ασκώντας βία και απειλές κατά τη ζωής και των τριών μελών της οικογένειας. Μετά την αποχώρησή των δραστών, ο  32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, πιλότος της πολιτικής αεροπορίας, κατάφερε να ενημερώσει την Άμεση Δράση από το κινητό του, αγνοώντας ότι η 20χρονη σύζυγος του, ήταν νεκρή στη σοφίτα δίπλα στο μωρό τους.

Τα πρώτα πληρώματα της Άμεσης Δράσης που έδωσαν άφιξη στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, βρήκαν κατεστραμμένη την εξωτερική κάμερα ασφαλείας λίγο πριν μπουν στο εσωτερικό της και αποκαλυφθεί το ειδεχθές έγκλημα των κακοποιών.