Γλυκά Νερά: Εκτέλεση η ένοπλη επίθεση- Νεκρός 48άχρονος με ποινικες εμπλοκές σε εκβιάσεις

Συμβόλαιο η ένοπλη επίθεση, με νεκρό τον 48άχρονο αρχηγό εγκληματικής συμμορίας με εκβιάσεις και συμβόλαια θανάτου κατά το παρελθόν. Από εποστρακισμό βολίδας τραυματίας διερχόμενη γυναίκα .

Vrivas-Vasilis-01

Πρόκειται για τον 48άχρονο Βασιλη Γριβα, ο οποιος στο παρελθόν είχε συλληφθεί και ειχε ποινικές εμπλοκές σε υποθέσεις εκβίασης και προστασίας συμβόλαια στις ομάδες του Πειραιά. Ο ιδιος ειχε συμπεριληφθεί στη μεγάλη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί μετά τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος 217 ανθρώπων της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiaReport οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα και ανέμεναν να αφήσει το παιδι του στο Σχολειο και στη συνέχεια προσέγγισαν και τον εκτέλεσαν. Εκτιμάται οτι γνώριζαν το πρόγραμμα του Βασίλη Γρίβα, οτι θα πήγαινε να αφήσει το παιδί του μαθητή της Δ Δημοτικού, καθώς στην περιοχή μένει η πρώην σύζυγός του. Η Αστυνομία περισυνέλλεξε από το σημείο της επίθεσης εννέα κάλυκες.

Η τραυματίας γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο , φέρεται να ειναι διερχόμενη και από εποστρακισμό πυρών τραυματίσθηκε σοβαρά από τις πρώτες ενδείξεις.

Στις 15 Ιανουαρίου 2003 είχε δεχτεί φονικά πυρά, κατά την αποτυχημένη δολοφονική επίθεση στον Πειραιά, οι δραστες τον «γάζωσαν» χωρίς να ολοκληρώσουν το “Συμβόλαιο” στο ον8μα του.

Grivas

Αυτή η εξέλιξη, εξετάζεται με προσοχή από το Τμήμα Δίωξης Εκβιασμών καθώς εκφράζεται ανησυχία στο ενδεχόμενο να πυροδοτήσει τους κύκλους εκείνης της εποχής, που είχαν οργανωμένη δράση σε εκβιάσεις και προστασίες μέσα κι έξω από τις φυλακές.