Γλυκά Νερά Αττικής: Νεκρός σε κατάσβεση φωτιάς, ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Παπαρούπας

Νεκρό εντόπισαν Πυροσβέστες τον Αρχιμανδρίτη Εφημέριο, του Ιερού Ναού Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά, στο Αρχονταρίκι, κατά την κατάσβεση μικρής έκτασης φωτιάς που εκδηλώθηκε.

image
Ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Παπαρούπας

Το πτώμα του Αρχιμανδρίτη Πορφύριο Παπαρούπα, 67 σύμφωνα με τους πυροσβέστες, εντοπίσθηκε δίπλα σε ξυλόσομπα η οποία είχε τοποθετηθεί στο Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Αγ.Σάββα, στα Γλυκά Νερα, ενω σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει εκτεταμένα εγκαύματα. Οι 15 πυροσβέστες με πέντε πυροσβεστικά οχήματα, οι οποίοι κλήθηκαν (07/03-15.00) και επιχείρησαν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε χώρο 30 τετραγωνικών μέτρων δίπλα από την εκκλησία. Απο τις πρώτες εκτιμησεις, εξετάζεται ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Παπαρούπας, να επιχείρησε να ανάψει φωτιά, από εσφαλμενο χειρισμό τα ιερά του αμφια λαμπαδιασαν και ο ίδιος εγκλωβιστηκε στις φλόγες και έχασε τη ζωή του.

Πριν από 21 χρόνια (1995), ο Αρχιμανδρίτης, ιερουργούσε στον Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδας Πετρούπολης. Γυναίκες της ενορίας του, είχαν καταγγείλει ότι κατά τη διάρκεια της εξομολόγησής τους τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Οι καταγγελίες σε βάρος του, είχαν λάβει Νομική οδό ενώ ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Παπαρούπας είχε απαλλαγεί ομόφωνα από τις σχετικές κατηγορίες δυνάμει των υπ’ αριθμ. 4913/1996 και 4547/1996 Βουλευμάτων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, καθώς και του υπ’ αριθμ. 1253/1997 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Ενώ απηλλάγη ομόφωνα -και σε επίπεδο Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης- με την υπ’ αριθμ. 3/1999 αποφάσεως του Α/θμιου Συνοδικού Δικαστηρίου.

Στη συνέχεια, ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Παπαρούπας βρέθηκε σε δικαστική αντιδικία, με  Ιερέα και δύο ενοριτες, στους οποίους είχε υποβάλλει μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση, για σχόλια τα οποία υποστήριζε είχαν διαδώσει σε βάρος του.

Ο 67άχρονος Αρχιμανδρίτης εκτελούσε χρέη Σχολάρχου-Διευθυντή του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Αθηνών.