Γλυφάδα: Ρομά επιχείρησαν εμπρόθετη παράσυρση πληρώματος περιπολικού του Λ/Χ Σαρωνικού- Τους εντόπισαν να κλέβουν καταλύτες

Περιπολία του Λιμεναρχείου Σαρωνικού βρέθηκε αντιμέτωπη με Ρομά οι οποίοι  επιχείρησαν να παρασύρουν με όχημα τα στελέχη του λιμενικού στην Γλυφάδα όταν τους εντόπισαν να κλέβουν καταλύτες

Στη μαρίνα Γλυφάδας, επί της Διαδόχου Παύλου, περιπολία του του Λιμεναρχείου Σαρωνικού το μεσημέρι του Σαββάτου(28/05) , αντιλήφθηκε τέσσερις Ρομά σε επ αυτοφώρω κλοπή καταλυτών απο σταθμευμένα οχήματα. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το πλήρωμα της Ασφάλειας του Λιμενικού, έθεσε υπό διακριτική παρακολούθηση τις κινήσεις των τεσσάρων Ρομά. Όπως διακριβώθηκε, είχαν σταθεμύσει το όχημά τους, κάθετα στη λεωφόρο, δίπλα σε άλλα σταθμευμένα οχήματα, με τους δύο Ρομά εντός του ύποπτου οχήματος και δύο συνεργούς τους είχαν τοποθετήσει ανυψωτικό γρύλο σε έτερο σταθμευμένο όχημα, επιχειρώντας να αφαιρέσουν τον καταλύτη του.

Τα στελέχη του Λιμενικού προσέγγισαν τους Ρομά και με σήμα τους ζήτησαν να προβούν σε έλεγχο, με τους υπόπτους Ρομά να επιβιβάζονται στο όχημά τους, και επιχείρησαν διαφυγή με τον οδηγό τους, να επιχειρεί εμπρόθετη παράσυρση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Ο λιμενικός κατάφερε τελευταία στιγμή να αποφύγει την παράσυρση από το όχημα των Ρομά, πέφτοντας στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με ενημέρωση του NantiaReport.gr δύο συνάδελφοί του, της Αφάλειας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού ενήργησαν πυρά ακινητοποίησης στα ελαστικά του οχήματος των Ρομά για να αποτρέψουν την εμπρόθετη παράσυρση σε βάρος του συναδέλφου τους, ενώ ο οδηγός του οχήματος των Ρομά συνέχισε να κάνει με όπισθεν και έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη στο όχημα των Ρομά, καθώς ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα ώστε να διαφύγουν.
Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, με τους Ρομά να διαφεύγουν πεζή καθώς εγκατέλειψαν το όχημά τους σε περιοχή της Γλυφάδας, ενώ στο εσωτερικό του, κατασχέθηκαν δυο κλεμμένοι καταλύτες, ανυψωτικός γρύλος, εργαλείο χειρός μπαταρίας (σπαθοσεγα) και έξι πακέτα με ανταλλακτικές λάμες σέγας. Ενώ κατά την αυτοψία στο χώρο όπου αρχικά εντοπίσθηκαν οι Ρομά, να αφαιρούν καταλύτες, κατασχέθηκε επίσης ένας ανυψωτικός γρύλος .

Σε αναζητήσεις κλήθηκαν και πληρώματα της ΔΙ.ΑΣ ΝοτιοΑνατολικής Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο οι Ρομά δεν εντοπίσθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Ά Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου το Λιμεναρχείο Σαρωνικού.