Γλυφάδα: Επανεμφάνιση των “ληστών με το σίδερο”

Τρεις άνδρες εισέβαλλαν στην οικία ηλικιωμένης στη Γλυφάδα, την ακινητοποίησαν μαζί με την Ουκρανή οικιακή βοηθό, και απείλησαν να τις κάψουν με το ηλεκτρικό σίδερο ώστε να τους αποκαλύψουν το σημείο όπου υπήρχαν χρήματα και τιμαλφη.
Φόβοι στην ΕΛΑΣ, για επανεμφάνιση της σειράς των “ληστών με το σίδερο”.
Η 84άχρονη και η οικιακή βοηθός της από την Ουκρανία είδαν μέσα στο σπίτι (21/09-11.00) τους τρεις αγνώστους. Οι ληστές είχαν εισέλθει από το παράθυρο της οικίας, αιφνιδίασαν κσι ακινητοποίησαν τις δύο γυναίκες , τις έδεσαν και στη συνέχεια πήραν το οικιακό σίδερο το έθεσαν σε λειτουργία και άρχισαν να τις απειλούν.
Αστυνομικοί έλαβαν καταθέσεις από τις δύο γυναίκες ενώ τα Εγκληματολογικά εξερεύνησαν υο χώρο για τυχόν αποτυπωμάτα και γενετικου υλικού των δραστών. Η μεθοδολογία δράσης των κακοποιών, παραπέμπει την Ασφάλεια, στις συμμορίες Γεωργιανών, μελη των οποιων με οικιακό σίδερο, ως μέσο απειλής, σε κάποιες περιπτώσεις είχαν προκαλέσει και εγκαύματα στα θύματά τους ώστε να αποσπάσουν πληροφορίες για τα σημεία απόκρυψης χρημάτων και κοσμημάτων. Αν και παραμένουν κάποια ασύλληπτα μέλη των ομάδων με κοινό modus operandi, οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, δεν αποκλείουν να πρόκειται και για μιμητές του τρόπου δράσης τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport