Γλύφα, Φθ/δας: Αρχικελευστής του Λ.Σ. επανέφερε ηλικιωμένη γυναίκα από πνιγμό παρέχοντας “ΚΑΡΠΑ”

Ο Αρχικελευστής του Λ.Σ. συνέδραμε σε συμβάν πνιγμού ηλικιωμένης γυναίκας κατά την υπηρεσία του

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στην παραλία της Γλύφας Φθιώτιδος, δικαιοδοσίας Ά Λ.Τ. Γλύφας υπαγωγής στο Λ/Χ Στυλίδας, ο Αρχικελευστής του Λ.Σ. Γιώργος Χήρας (17/08-09.30), άκουσε λουόμενους να καλούν σε βοήθεια .

Στην άκρη της παραλίας είχε ανασυρθεί απο τη θάλασσα αναίσθητη ηλικιωμένη γυναίκα και αμεσα παρέχοντας της ΚΑΡΠΑ επί σχεδόν 20λεπτά την επανέφερε . Η γυναίκα ανέκτησε τις αισθήσεις της και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διεκομίσθει στο Κ.Υ. Στυλίδας για ιατρική φροντίδα.

Κατά τη διάρκεια της παροχής πρώτων βοηθειών, στο σημείο μετέβη και ο Ανθυπασπιστής Λ.Σ. Γιωργος Ρίζος σε παροχή συνδρομής.

“Η αποφασιστικότητά τους, η ψυχραιμία και το θάρρος που επέδειξαν οι συνάδελφοι κατά τη διάρκεια της διάσωσης και ιδιαίτερα η επί είκοσι λεπτών παροχή ΚΑΡΠΑ από τον Αρχικελευστή Λ.Σ. Χήρα Γεώργιο, εξασφάλισαν ότι η κινδυνεύουσα ανάνηψε και κέρδισε τον πολύτιμο χρόνο μέχρι την έλευση του ασθενοφόρου και είναι σήμερα στην οικογένειά της και ανάμεσά μας, υγιής και ασφαλής.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, προάγει το σθένος και την υπηρεσιακή συνείδηση των συναδέλφων, αλλά κυρίως, εξάρει την ανθρώπινη πυγμή και την ψυχή που χρειάζεται για να διεκπεραιώσει κανείς ένα τέτοιο εγχείρημα, καθιστώντας την πράξη ηρωική και άξια θαυμασμού και αγνής υπερηφάνειας τόσο για την Υπηρεσία μας, στην οποία υπηρετούν τέτοια στελέχη, όσο και για την Ένωσή μας που έχει στους κόλπους της τέτοια μέλη”, καταλήγει η ανακοίνωση της  Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Φθιώτιδας.

Για το Δ.Σ.