Γκάζι: Έκρηξη ΑΕΜ σε κατάστημα με ερωτικά είδη

Λόγω της έκρηξης, διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Ιεράς Οδού, από το ύψος της Πειραιώς μέχρι την Κωνσταντινουπόλεως.

Έκρηξη αυτοσχέδιας εκρηκτικής συνδεσμολογίας με μασούρια δυναμίτιδας σε πυροδότηση από βραδύκαυστο φυτίλι, προκάλεσαν άγνωστοι δράστες στο “Vibration” κατάστημα ερωτικών ειδών επί της Ιεράς Οδού, στο Γκάζι (20/11-03.20). Δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί, αν και την ώρα που σημειώθήκε η έρκηξη, η κίνηση τροχοφόρων και πεζών στην Πειραιώς διεξαγόταν κανονικά.

Ιχνηλάτες του ΤΕΕΜ περισυνέλλεξαν από το σημείο τα ευρήματα προκειμένου να εξεταστούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ ενώ οι Αστυνομικοί έχουν παραλάβει υλικό από κάμερες ασφαλείας στο ενδεχόμενο να έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών. Στο έδαφος στο σημείο που τοποθετήθηκε η εκρηκτική συνδεσμολογία, δημιουργήθηκε κρατήρας βάθους 50εκ. ενώ από το ωστικό κύμα σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε σουβλατζίδικο, και σε κατάστημα εμπορίας ειδών εστίασης σε απόσταση περίπου 30 μέτρων.

Για τουλάχιστον 4 ώρες, η κυκλοφορία διεκόπη στην Ιερά Οδό, από το ύψος της Πειραιώς μέχρι την Κωνσταντινουπόλεως.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κατέθεσε στους Αστυνομικόυς ότι δεν είχε προσωπικές διαφορές ούτε είχε δεχθεί εκβιασμό ενώ εξέφρασε απορία για τους λόγους και τα κίνητρα των δραστών να πυροδοτήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε κατάστημα με ερωτικά είδη.

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλειας Αττικής.