Γκάζι: DNA εκ των δραστών στο νοικιασμένο Range Rover- Αναζητήσεις για τους δράστες των πυροβολισμών

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο δραστών στο επεισόδιο στο Γκάζι και την ταυτοποίηση του ενοπολου ο οποίος πυροβόλησε και με το συνεργο του αποχώρησαν με το νοικιασμένο μαύρο τζιπ

Μέσα από έντεκα καταθέσεις, πειστήρια και βιντεοληπτικό υλικό οι ερευνητές του ΥΔΡΖΙ αναζητούν απαντήσεις αναφορικά με τους δράστες στην αιματηρή επίθεση τα ξημερώματα (16/12-06.59) σε βάρος τριων Κρητικών έξω από νυχτερινό κέντρο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, γενετικό υλικό εντοπίστηκε στα ρούχα ενός από τα θύματα, και όπως εκτιμούν οι Αρχές ανήκει στο δράστη του ενόπλου επεισοδίου καθώς προσέγγισε και πυροβόλησε εξ επαφής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο ένας γνωστός ως “άνθρωπος” νονού της νύχτας, ο οποίος κατονομάστηκε στους Αστυνομικούς αποδίδεται ως το άτομο που χαστούκισε έναν από την παρέα των Κρητικών, γεγονός που προκάλεσε έντονη αντίδραση της υπόλοιπης παρέας. Ο έτερος συνεπιβάτες του Range Rover, με όπλο που έφερε πυροβόλησε προς την παρέα, εξ επαφής, τραυματίζοντας τους τρείς στο κεφάλι.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει την πινακίδα κυκλοφορίας του ανθρακί Range Rover στο οποίο επέβαιναν οι δύο κατά τη διαφυγή τους. Όπως προέκυψε ηταν νοικιασμένο και μέσω της εταιρείας αναζητήθηκαν τα στοιχεία του πελάτη ο οποίος προχώρησε στην εκμίσθωση. Σύμφωνα με πηγή του NantiaReport.gt προέκυψαν τα πραγματικά στοιχεία του ενόπλου και αναζητείται.

Οι επτά κάλυκες των 9 χιλιοστών που εντόπισαν ιχνηλάτες στο σημείο,  εξετάζονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Τα δύο αδέρφια ηλικίας 29 και 34 ετών νοσηλεύονται στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου “Γ.Γεννηματάς” καθως φέρουν τραύματα στο κεφάλι από ττις βολιδες που δέχτηκαν. Ο 29χρονος άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Ενω στην Γναθοχειρουργική νοσηλεύεται ο 29χρονος φίλος τους ο οποίος δέχθηκε επίσης πυρά από τον ένοπλο δράστη.

Η έρευνα αρχικά παρελήφθη απο την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, ωστόσο καθώς οι ενδείξεις και η δράση των δυο αταυτοποίητων δραστών παραπέμπει στο οργανωμένο έγκλημα τη διερεύνηση ανέλαβε από το ΙΔΕΖΙ το Τμήμα δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.