“Γίνεται ένα περιπολικό να λαμβάνει ογδόντα σήματα σε ένα ωκτάωρο και να προλάβει να πάει σε όλα και να αναποκριθεί σωστά;”

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στην Άμεση Δράση Αττικής λόγω ελλείψεων σε πληρώματα και αυξημένων αναγκών

“Πραγματικά θα ήθελα να μου πούν οι φωστήρες αξιωματικοί που αποφασίζουν, σε πόσα σήματα που θα λάβει ένα περιπολικό σε ένα ωκτάωρο θα μπορέσει να ανταποκριθεί και να εξυπηρετήσει τον πολίτη;

Γίνεται ένα περιπολικό να λαμβάνει ογδόντα σήματα σε ένα ωκτάωρο και να προλάβει να πάει σε όλα και να αναποκριθεί σωστά; Όχι. Δεν είναι δυνατόν.

Τα περιπολικά είναι πάρα πολύ λίγα κύριοι για να ανταπεξέλθουν στο φόρτο εργασίας. Οι εποχές έχουν αλλάξει, και όχι πρός το καλύτερο. Παλαιότερα υπήρχαν τα υπερδιπλάσια οχήματα με το μισό φόρτο εργασίας.

Οι πολίτες αγανακτούν που η άμεση δράση αργεί να πάει στα συμβάντα. Οι συνάδελφοι όμως των περιπολικών είναι οι μόνοι που δεν φταίνε.

Δεν είναι δυνατόν μετά να ζητούνται ευθύνες απο αυτούς που υπερβάλουν εαυτόν και τελικά δεν φταίνε για αυτή την κατάσταση. Άρα ας μας πεί κάποιος πως γίνεται να προλάβει ένα πλήρωμα (άμεσης δράσης ή τμήματος) να πάει και να επιληφθεί σωστά σε εβδομήντα και ογδόντα σήματα του κέντρου. Επίσης να μπορέσει να κάνει περιπολία για αποφυγή έκνομων ενεργειών.

Τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. τρέχουν για να προλάβουν τα σήματα και πιό δίπλα οι κλέφτες αλωνίζουν. Πρέπει να στελεχωθούν τα περιπολικά της άμεσης δράσης χθές και όχι αύριο. Αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ακούει κανείς;” είναι το σχόλιο του Αμεσοδρασιτη συνδικαλιστή Χρήστου Μπαλάσκα .