Γυναίκα αστυνομικός και αντισυνταγματάρχης θύματα ληστείας

Διαρρήξεις και ληστεία μυστήριο, σε βάρος Αντισυνταγματάρχη του Πεντάγωνου, διπλωμάτη της Αγγλικής Πρεσβείας και γυναίκας αστυνομικού καταγράφηκαν από τον Δεκαπεντάγουστο έως και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Screenshot_20160616-085359

Η σημαντικότερη και πιο παράξενη διάρρηξη καταγράφηκε το τριήμερο του Δεκαπεντάγουστου, όταν άγνωστοι παραβίασαν την κεντρική είσοδο τριώροφης μονοκατοικίας στην οδό Σ. Καράγιωργα στην Αγ. Παρασκευή. Το οίκημα ανήκει σε 46χρονο Αντισυνταγματάρχη, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Διαχείρισης-Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές. Οι δράστες ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού, όπου παραβίασαν δύο χρηματοκιβώτια από τα οποία άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προς το παρόν κάνουν λόγο για τυχαίο γεγονός, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση για την απόσπαση εγγράφων ή άλλων πολύτιμων στοιχείων της επαγγελματικής δραστηριότητας του παθόντα. Η διάρρηξη και κλοπή προσδιορίζεται χρονικά από τις 12 έως και τις 17 Αυγούστου, χρονικά διάστημα κατά το οποίο δεν υπήρχε κανένας ένοικος στο οίκημα.

Στο μεταξύ τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής άγνωστοι έσπασαν το παράθυρο μονοκατοικίας στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στην Κηφισιά, και πέρασαν στο εσωτερικό της. Στο σπίτι διαμένει διπλωμάτης της Πρεσβείας της Αγγλίας στην Αθήνα. Ερεύνησαν όλους τους χώρους, και από την πρώτη καταμέτρηση προέκυπτε ότι οι δράστες άρπαξαν περίπου 300 ευρώ και ένα τάμπλετ.

Λίγες ώρες αργότερα ένας 47χρονος από τη Λιβύη, στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Σωκράτους, επιτέθηκε εναντίον 32χρονης Αστυνόμου, που υπηρετεί στο νομικό τμήμα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.. Κατάφερε να αποσπάσει την τσάντα της με περίπου 50 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα.

Η κινητοποίηση αστυνομικών της ομάδας «Ζ», απέφερε καρπούς καθώς λίγο αργότερα εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη. Ο 47χρονος με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί  η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

__________

*theTOC.gr