Γιατροί και ένστολοι σε ιστορίες .. κορωνοϊού

Παρά την εντολή να.. «Μένουμε Σπίτι» κάποιοι .. δηλώνουν να “απειθαρχούν” και όχι με λόγο

Η πανδημία του κορωνοϊού, έχει ανατρέψει την καθημερινότητά μας. Επιχειρήσεις και καταστήματα λιανεμπορίου με ΠΝΠ έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, και οι οδηγίες είναι σαφείς αναφορικά με τις μετακινήσεις αλλά και τις ανάγκες για να καταφύγουν οι πολίτες στις δομές υγείας. Ωστόσο για κάποιους οι “αναγκαιότητα” έχει διαφορετική διαβάθμιση.

Όπως αναφέρουν στο NantiaReport.gr σε πρωτοβάθμια δομή υγείας στην Αθήνα, που εξυπηρετεί αποκλειστικά το ένστολο προσωπικό, έχουν εντοπισθεί περιστατικά εν μέσω μέτρων και αναστολής λειτουργίας, σε τρεις περιπτώσεις ένστολοι ζήτησαν εξέταση από δερματολόγο για χορήγηση βεβαίωσης για κολυμβητήριο καθώς και περίπτωση που ζητούσε εξέταση οφθαλμιάτρου για χορήγηση βεβαίωσης για εξέταση διπλώματος οδήγησης -παρά το δεδομένο της αναστολής λειτουργίας για τις εξετάσεις οδήγησης και όλων των αθλητικών χώρων και κολυμβητικών δεξαμενών-.

Μεταξύ άλλων τα πληρώματα της Άμεσης Δράσης, εντοπίζουν μείωση στις κλοπές και τις ληστείες εν οδώ, καθώς είναι εξαιρετικά περιορισμένος ο αριθμός όσων κινούνται στους δρόμους και οι κακοποιοί έχουν “αναστείλει” τη δράση τους. Ωστόσο έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες με σήματα που λαμβάνουν τα πληρώματα ύστερα από καταγγελία, για οχλήσεις από τους γείτονες, ενώ μείωση παρουσιάζουν και οικογενειακά επεισόδια. Αύξηση ωστόσο, εντοπίζουν οι καταγγελίες.. “κορωνοϊού”. Πρόκειται για μεγάλης ηλικίας ανθρώπους  οι οποίοι από νωρίς βρίσκονται έξω από τα σουπερ μαρκετ -σχεδόν από τις 06.30πμ καθημερινά- οι οποίοι καταγγέλλουν σε καθημερινή βάση επιχειρήσεις που δεν έχουν ανοίξει τις πόρτες τους, (07.00πμ-22.00) ελάχιστα λεπτά μετά την ώρα λειτουργίας για το κοινό. Αύξηση παρουσιάζουν και οι καταγγελίες για καφενεία σε λειτουργία και παιδικές χαρές που συγκεντρώνουν ανήλικα σε παραβίαση των μέτρων που έχουν τεθεί. Σοβαρές καταγγελίες δέχεται η Άμεση Δράση – εντοπίζονται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας- για συνωστισμό -κυρίως αλλοδαπών- σε πλατείες του κέντρου της πόλης, και λειτουργία επιχειρήσεων Αφρασιατών  με εμπορικά καταστήματα ρουχισμούς, κομμωτήρια και εστίασης, παρά τις ανακοινώσεις αναστολής λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων.