“Γιατί το αδιαχώρητο στην Ειδομένη – Όλα ένα: Παράνομοι Μετανάστες και Πρόσφυγες”, του Π.Χαρέλα|ΑΠΟΨΗ

«Όσο λοιπόν Ευρώπη θα δέχεται μόνο πρόσφυγες, η κατάσταση στην Ειδομένη θα χειροτερεύει. Οι διαδικασίες επαναπατρισμού όπως ορίζονται απο τις συνθήκες είναι πλέον αναγκαίες να λειτουργήσουν», σχολιάζει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση των Σκοπίων να κλείσουν τα σύνορα και να επιτρέψουν ελεγχόμενη διέλευση αποκλειστικά για πρόσφυγες, ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων.

«Μετά τα τελευταία γεγονότα στο Παρίσι, ένα – ένα τα κράτη, διαχωρίζουν και δέχονται μόνο πρόσφυγες. Από χθες 19/11 τα Σκόπια δέχονται μόνο πρόσφυγες δηλαδή από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ κατά κύριο λόγο. Αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται στην Ειδομένη και παράνομοι μετανάστες από Πακιστάν, Μπαγκλαντές και άλλες χώρες που ο επαναπατρισμός τους είναι εφικτός καθώς δεν εμπίπτουν στο καθεστώς πρόσφυγα.
Αξιοπερίεργο λοιπόν γιατί αυτοί οι παράνομοι μετανάστες δεν συλλαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές και δεν οδηγούνται στα προαναχωρησιακά κέντρα της ελληνικής επικράτειας προκειμένου να επαναπατριστούν.
Αξιοπερίεργο επίσης γιατί τα Κέντρα είναι άδεια και οι σκηνές γεμάτες με μετανάστες σε Ειδομένη.
Όσο λοιπόν Ευρώπη θα δέχεται μόνο πρόσφυγες και θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος, οι μετανάστες δεν θα μπορούν να εξέλθουν από την Ελλάδα και η κατάσταση στην Ειδομένη θα χειροτερεύει, όχι μονο για την τοπική κοινωνία αλλά και για τους συναδέλφους εκεί.
Είναι ανάγκη να περιοριστεί η ελευθερία τους ( στους παράνομους μετανάστες) ώστε να σταματήσουν να έρχονται. Οι διαδικασίες επαναπατρισμού όπως ορίζονται απο τις συνθήκες είναι πλέον αναγκαίες να λειτουργήσουν.
Έτσι θα ξεχωρίσουν και οι πρόσφυγες με τους παράνομους μετανάστες. Όχι όλα ένα» !

_____

*άποψη σχόλιο του προέδρου ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτη Χαρέλα, με αφορμή άρθρο “Βουλιάζει η Ειδομένη! Κλειστά τα σύνορα- “Να δημιουργηθούν γρήγορα τα hotSpots” λέει η Μέρκελ”