“Γιατί λοιπόν δεν έχει ασφάλεια το κέντρο των πόλεων;”

Με αφορμή τα περιστατικά βίας που καταγράφονται καθημερινά στο Αστυνομικό δελτίο, πρόταση * για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

“Γιατί δεν έχει αστυνόμευση;.. γιατί το κέντρο των πόλεων είναι επίφοβο για κυκλοφορία;.. γιατί υπάρχει τοση εγκατάλειψη;

Περα απο την κρίση που επηρρεάζει γενικώς , το κύριο πρόβλημα είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ.. Γιατί λοιπόν δεν έχει ασφάλεια;.. για 3 λόγους.

1. Πολιτική ηγεσία ΕΛ.ΑΣ και γενικότερα. Χρειάζεται να επεκταθώ;.. ξέρετε τι μπορεί να γίνει με μια αντίστροφη εφαρμογή της θεωρίας “σπασμένου παράθυρου” και πόσο γρηγορα βελτιώνονται όλα;… μέσα σε 30 μέρες.. αλλά θέλει ατσάλινα @@ και αδιαφορία πολιτικού κόστους διότι…και πάμε στο 2.

2. Πολίτες συμφεροντολόγοι με τριτοκοσμική νοοτροπία. Η πλειοψηφία θεωρεί πως ο αστυνομικός είναι εκεί για να υπηρετεί αυτόν και οχι τον Νόμο. Ο αστυνομικός δεν είναι φιλαράκι ή μπαμπούλας σε άλλα κράτη. Κάνει το αυτονόητο μόνο. Προστασία Τάξης βάση νόμου και εκτέλεση εντολών δικαστικού (και οχι πολιτειακού) σώματος… και πάμε στο 3..

3. Δικαιοσύνη… Νοσεί.. και νοσεί βαριά πλέον καθώς εξυπηρετεί πολιτικά και ατομικά συμφέροντα νομικών. Αφήνει εγκληματίες και καταδικάζει πολίτες επειδή κοίταξαν ή μιλησαν στραβά. Πιάνουν συμμορία γυφτων οι αστυνομικοί και τους αφηνουν ελεύθερους λόγω παρέλευσης ημερομηνίας για εκδίκαση υπόθεσης. Χαιδεύουν τσιράκια αξιωματούχων και τιμωρούν βάναυσα τον επαγγελματία που δεν είχε καν να πληρώσει ΕΦΚΑ γιατι τάιζε τα παιδιά του.

Αυτά λυνονται σε 30 μέρες.. και δεν κάνω πλάκα.. αρκεί φυσικά όπως είπα ο πολιτικός ηγέτης που θα το πεί, να ξέρει πώς θα χρειαστεί φρουρά και αλεξίσφαιρο..οχι απο πολίτες που θα ξαφνιαστούν αλλά από τα λογής λογής λαμόγια που τα συμφέρει το υπάρχον σκηνικό…και για να δωσω δειγμα..

Εξάρχεια.. Συνεχεις σκούπες και δικαίωμα βολής με πλαστικά σφαιρίδια σε περιπτώσεις μολότωφ (παράβαση νομου περί οπλων , κίνδυνος απώλειας ζωής ). Σύλληψη, μαζική δίκη με δικαίωμα μόνο μιας αναβολής για λόγους υγείας και μόνο. Σε καταδίκη κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας για ικανοποίηση βλαβων και κοινωνική εργασία με συνοδεία ΕΛ.ΑΣ για μαζική αποκατάσταση ζημιών. Όπως είπα όμως..θέλει @@”

______________

* Αλέξανδρος Νίκλαν, Sr.Security Consultant of InfoSec/ Cyber Terrorism Middle East