“Γιατι κινδυνεύουν με απανωτές διαθεσιμότητες οι αστυνομικοί”; του Παντελή Μανιάτη

“Το θέμα της ροής μεταναστών και προσφύγων είναι το δεύτερο θέμα σε όλες τις ειδήσεις στην χώρα μας και το πρώτο στα ξένα μέσα ενημέρωσης! Είναι απαραίτητη η ανάγκη να αναδείξουμε το θέμα, διότι ο κίνδυνος που ελοχεύει είναι ναι μεν στα νησιά μας αυτή τη στιγμή, αλλά είναι και θα ειναι και εδώ στην Αθήνα και στην επαρχία. Δεν είναι μόνον οι διαθεσιμότητες που θα μας απασχολήσουν. Δεν είναι μόνον η κατευθυνόμενη στοχοποίησή μας, όπως έχουμε δει κατά καιρούς. Χωρίς να γίνομαι προφήτης δυσάρεστων περιστατικών και καταστάσεων, είναι και ο κίνδυνος της ζωής των εργαζομένων Αστυνομικών”.

 Ολόκληρο το κέιμενο της εισήγησης:

“Στο Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), έχοντας τον λόγο ως εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής ανέφερα τα εξής:
Καλημέρα σε όλους.
Για όσους δε με γνωρίζουν είμαι ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής.

Κατ’αρχάς θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.). Θεωρώ πως υπάρχει πραγματική αναζωογόνηση στην Ομοσπονδία μας και πιστεύω να σταθούν ολοι αντάξιοι στο ύψος των απαιτήσεων των καιρών!

Επικροτώ την κίνηση να μην επεκταθούμε σε θέματα που αφορούν τον τομέα εδαφικής μας αρμοδιότητας και ελπίζω να συνεχιστεί, καθώς θεωρώ και απευθύνομαι σε όλους, ότι υπηρεσιακά και τοπικά θέματα πρέπει να λύνονται εντός των πυλών του εκάστοτε Σωματείου, αλλά πάντα με τη βοήθεια και τη δύναμη της Ομοσπονδίας, όπου βέβαια αυτή χρειάζεται!

Το θέμα της ροής μεταναστών και προσφύγων είναι το δεύτερο θέμα σε όλες τις ειδήσεις στην χώρα μας και το πρώτο στα ξένα μέσα ενημέρωσης!
Θεωρώ πως είναι απαραίτητη η ανάγκη να αναδείξουμε αυτό το θέμα, διότι ο κίνδυνος που ελοχεύει είναι ναι μεν στα νησιά μας αυτή τη στιγμή, αλλά είναι και θα ειναι και εδώ στην Αθήνα και σε πολλές Διευθύνσεις της επαρχίας, αν δεν είναι σε όλες!

Δεν είναι μόνον οι διαθεσιμότητες που θα μας απασχολήσουν. Δεν είναι μόνον η κατευθυνόμενη στοχοποίησή μας, όπως έχουμε δει κατά καιρούς. Χωρίς να γίνομαι προφήτης δυσάρεστων περιστατικών και καταστάσεων, είναι και ο κίνδυνος της ζωής των εργαζομένων Αστυνομικών. Γνωρίζουμε όλοι ότι στο ελληνικό κράτος τα προβλήματα είτε λύνονται με το φιλότιμο του εκάστοτε εργασιακού κλάδου, είτε θάβονται. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσει το πολιτικό παιχνίδι με την Αστυνομία! Πρέπει, όπως είπε και ο Πρόεδρος κος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ να αντιληφθούν όλοι ότι η ασφάλεια πληρώνεται! Να το καταλάβουν οι κύριοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις και να μη μας εκθέτουν καθημερινά σε τέτοιους κινδύνους!
Πιστεύω πως μια κίνηση όπως αυτή στις Σκουριές, προτείνω άμεσα να γίνει σε κάποιο νησί, και αν όχι σε κάποιο νησί διότι είναι ένα καζάνι που βράζει αυτή τη στιγμή, στην Αθήνα!

Ο χειμώνας θα μας βρει στα Αστυνομικά τμήματα να παλεύουμε με μεταδιδόμενες ασθένειες. Στα δικαστήρια και στα στενά της Ομονοίας και του Αγίου Παντελεήμονα με μια φωτογραφία στο χέρι να ψάχνουμε για αυτούς που απ έδρασαν! Πρέπει άμεσα με στοχευμενες κινήσεις να αντιδρασουμε! Όσα αφορούν το ΤΕΑΠΑΣΑ, θεωρώ και εγώ ότι ο χρόνος χάθηκε. Όπως είπε και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κος ΡΗΓΑΣ, θυμάμαι πολύ έντονα την εναντίωσή μου και τη δική του σε ένα γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων και τον πόλεμο που δεχθήκαμε λέγοντας την πραγματικότητα και τους φόβους μας οι οποίοι επαληθεύτηκαν. Ωστόσο, ήρθε η ώρα να επισφραγιστεί το Ασφαλιστικό μας, με αγώνες και προτάσεις. Θεωρώ πως πλέον η Ομοσπονδία είναι ώριμη να διαχειριστεί με τη βοήθεια όλων μας ένα τέτοιο θέμα.

Για την διαμαρτυρία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κάθε διαμαρτυρία, κάθε αγώνας κάθε διαδήλωση, έχει αποτέλεσμα όταν έχει νόημα. Ας αναλογιστούμε αν έχει νόημα και ας κάνουμε τα αυτονόητα.
Για τον Κώδικα Μεταθέσεων, γνωρίζουμε όλοι τα παραθυράκια και τα κενά. Τις αδικίες με τους εικονικούς γάμους, τα εικονικά διαζύγια, τις επιμέλειες και άλλα τόσα κενά για να βολεύονται οι έχοντες το δόντι. Έναν δίκαιο Κώδικα Μεταθέσεων ο οποίος μόνο με την αρωγή μας και την εξέτασή μας διεξοδικά θα υπάρξει αποτελεσματική επίλυση του θέματος.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλή δύναμη σε όλους μας, διότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος.”

*εισήγηση του προέδρου της Ένωσης Β/Α Αττικής, Παντελή Μανιάτη (Facebook), στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ