«Γιατί δεν παίρνουμε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό;»

Στο ερώτημα που τίθεται μεταξύ των ένστολων της ΕΛΑΣ, μέρα την απόφαση υλοποίησης στις διεκδικήσεις του ΠΣ, «Γιατί δεν παίρνουμε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό;», επιχειρηματολογεί Αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Όπως παραθέτει μέσω του NantiaReport.gr, Υπαστυνόμος Ά, επιχειρησιακής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ, στο ερώτημα που τίθεται, «Γιατι είμαστε 55.000- μην κοροϊδευόμαστε-, ακόμη και αν το παίρναμε, ρεαλιστικά μιλώντας, θα ήτανε μικρό. Από αγοραστική δύναμη μιλώντας, όχι απλα ανύπαρκτο, αλλά κοροϊδία… αν υπολογίσουμε την επίθεση που δέχτηκε ο Ελληνας στο καλάθι του νοικοκυριού το τελευταίο χρόνο.

Βάσει πληθυσμού, θα έπρεπε να είμαστε 30.000, με τους 25.000 ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ να ασχολούνται όλοι με αμιγώς αστυνομικά καθήκοντα. (Πεζοδρόμιο). Τότε, οι 25.000 θα είχαν βάσιμες πιθανότητες να πάρουν δικαίως το επίδομα της επικίνδυνης εργασίας.(Κίνδυνος=δρόμος). Όσοι δε, κάνουν κυλιόμενα ωράρια (με νυχτερινά) τα οποία αποδεδειγμένα με έρευνες φθείρουν εξαιρετικά τον οργανισμό και μειώνουν το προσδόκιμο ζωής, να έπαιρναν και το ανθυγιεινής εργασίας. (Κυλιόμενα=ανθυγιεινή εργασία). 

Ορθολογικό; Και ορθολογικό και δίκαιο! Τα ερώτηματα είναι άλλα:

– Θα εξυπηρετούσε το πελατειακό σύστημα των πολιτευτών και των κομμάτων κάτι τέτοιο; Ποιος θα «βολευτεί»;

– Παρομοίως, θα εξυπηρετούσε το πελατειακό σύστημα των συνδικαλιστών;

– Πόσοι από τους 55.000, θα επιθυμούσαν έναν τέτοιον εξορθολογισμό; (Πόσοι θέλουν δηλαδή να είναι αστυνομικοί στον δρόμο και πόσοι θέλουν να ζουν απλά σαν υπάλληλοι για τον μισθό και την εξασφάλιση) 

– Πόσοι από τους Δ.Υ. των άλλων υπουργείων, θα επιθυμούσαν οι ΜΗ αστυνομικές αρμοδιότητες να περάσουν στους πραγματικά αρμόδιους;

– Ποια είναι η εμπιστοσύνη της Πολιτείας σε αυτούς τους πραγματικά αρμόδιους των άλλων υπηρεσιών, στο να γίνει μια δουλειά;

– Θέλει πραγματικά, η εκάστοτε κυβέρνηση μια αστυνομία στους δρόμους και στις γειτονιές; 

-Γιατί σε δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς εν δράσει στον δρόμο, στατιστικά αναπόφευκτα θα έρθουν και λάθη από ακατάλληλους, η από ανθρώπους που δεν αγαπάνε αυτό που κάνουνε.

Και τα λάθη πάντα παίρνουν δημοσιότητα και με το παραπάνω, (σσ γίνεται μια περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Χιλή, και το βλέπεις στην Τηλεόραση, το μεσημέρι στον καναπέ σου), λάθη που εργαλειοποιούνται και ρίχνουν μέχρι και κυβερνήσεις».