Γιαννούλης, ΣΥΡΙΖΑ: «Σαδισμός και κτηνωδία» να ψήνεις χοιρινό έξω από Δομές

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε πρόβλεψη στο νέο Ποινικό Κώδικα για όσους προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων και ζήτησε ποινές για .. τους ψήστες.

Η πρόσκληση συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας με μπάρμπεκιου ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ έξω από Δομές λαθρομεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς αντιδρούν στη μεταστέγαση λαθρομεταναστών στις περιοχές τους, προκάλεσε την αντίδραση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη.

Στην επιτροπή που επεξεργάζεται τον Ποινικό Κώδικα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, απευθυνόμενος στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα πρότεινε να εισαχθούν ποινές για τους… ψήστες, καθώς προσβάλουν την θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων, ενώ υποστήριξε πως υπάρχουν καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά.

Αντιδρώντας ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, εξήγησε ότι δεν μπορούμε να περιορίζουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Αναλυτικά ο διάλογος στην επιτροπή της Βουλής:

Χρήστος Γιαννούλης: «Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές.

» Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης . Ναι κ. Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία».

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;»