ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αρχείο βίντεο από επίθεση στο Βαγγέλη Γιακουμάκη, εξετάζει η Αστυνομία.

Νέα στοιχεία στην έρευνα για την απόδοση ευθυνών, με αφορμή τα όσα έχουν διαπιστωθεί ότι συνέβαιναν στη Γαλακτοκομική Σχολή στον Κατσικά Ιωαννίνων, και τις επιθέσεις εκφοβισμού σε βάρος του 20άχρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Υλικό βίντεο από παλαιότερο επεισόδιο με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, παρέδωσε ιδιωτικός ερευνητής που έχει ασχοληθεί με την υπόθεση στις Αρχές.

Το DVD στο οποίο έχει μεταγραφεί αρχείο βίντεο από περιστατικό μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή στον Κατσικά Ιωαννίνων, σε παλαιότερο χρόνο, παρέδωσε στις διωκτικές αρχές ιδιωτικός ερευνητής ο οποίος έχει ασχοληθεί με την υπόθεση.
Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ο ιδιωτικός ερευνητής παρέδωσε σε Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής και εκείνοι με τη σειρά τους διαβίβασαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες, αποθηκευμένα σε DVD, στα οποία καταγράφεται παλαιότερο περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπως αναφέρει ο ερευνητής.
Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, έλαβαν μια τυπική κατάθεση από τον ιδιωτικό ερευνητή, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει πως το βιντεοληπτικό υλικό έχει καταγραφεί από τέως σπουδαστή της Σχολής, ο οποίος το απέστειλε σε πρώην φύλακα της Γαλακτοκομικής Σχολής, και στο οποίο καταγράφεται περιστατικό παρουσία άλλων τεσσάρων ατόμων, ενώ ένα πέμπτο άτομο βιντεοσκοπεί τη σκηνή, με συμπεριφορά επιθετική-όπως αναφέρει- σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη ως «τεκμήριο» των κατορθωμάτων τους. Το συγκεκριμένο υλικό και η κατάθεση του ιδιωτικού ερευνητή αναμένεται να διαβιβαστούν προς την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, που ενεργεί την προανάκριση.
Ένα σημείο το οποίο δεν έχει εξακριβωθεί, ωστόσο εξετάζεται από τις Αρχές, αναφορικά με το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό, ειναι αν είχε χρησιμοποιηθεί, έστω και λεκτικά, ως μέσο απειλής ή και εκβιασμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη, από τους “παραγωγούς” του βιντεοληπτικού υλικού, για διαπόμπευση του 20άχρονου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό, αποτυπώνεται πράξη που δεν μπορεί να εξακριβωθεί ως “επιμερισμένο απόσπασμα” της εξέλιξης των πραγματικών γεγονότων, αν ήταν στο πλαίσιο ενός «αστείου» μεταξύ σπουδαστών, ή είχε σοβαρότερη διάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρηθεί η ανάκτηση τέτοιων καταγραφών από κινητά τηλέφωνα – στην περίπτωση που έχουν πλέον διαγραφεί- μελών της σπουδαστικής κοινότητας, τα οποία αποφοίτησαν ή και παραμένουν σπουδαστές και διατηρούσαν επαφές με το Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα χρόνια φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή.