«Για εμάς ήταν “το βιτριόλι”! Δεν έλεγε ότι έχει μετανιώσει.“Ε, μου γύρισαν τα μάτια, μου γύρισε το κεφάλι, το ‘κανα! Αυτό έγινε!”, έλεγε»

Υπεροπτική, χειριστική, ψυχρή, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει την επίθεση με βιτριόλι που παραδέχεται ότι διέπραξε, σε βάρος της Ιωάννας, με την “αίσθηση” ότι θα βρίσκεται σύντομα εκτός φυλακής, περιγράφει την Έφη Κακαράντζουλα, συγκρατούμενή της

.. «Για εμάς ήταν “το βιτριόλι”.. Δεν έλεγε ότι έχει μετανιώσει. Το μόνο που έλεγε, ήταν “Ε, μου γύρισαν τα μάτια, μου γύρισε το κεφάλι, το ‘κανα! Αυτό έγινε!”.. Η πράξη σου σε ακολουθεί εκεί μέσα (σσ Φυλακή). Τίποτε δε μένει κρυφό».. αναφέρει  συγκρατούμενη της Έφης Κακαραντζουλα, σε συνέντευξη στη Νάντια Αλεξίου που δημοσιεύει η Espresso (19/10)  για τις ημέρες φυλακής στο Κατάστημα Κράτησης Ελαιώνα Θήβας της βιτριολίστριας, εν αναμονή της κρίσης του ΜΟΔ Αθηνών -το ΜΟΔ Αθηνών έχει διακόψει για την Πέμπτη (21/10) – για να αποφανθεί την ποινική της μεταχείριση. Την ίδια στιγμή η 36χρονη, Έφη Κακαρατζουλα, «το έχει σίγουρο ότι θα βγει, χθες»! σημειώνει εμφατικά.

«Δεν μιλούσε για την πράξη της μέσα στη φυλακή. Όλες ξέραμε ποια ήταν και τι είχε κάνει. Ήταν “το βιτριόλι”»

Στη φυλακή την αναφέρουν ως .. «το βιτριόλι», γιατί όπως εξηγεί η συγκρατούμενη της Εφης Κακαρατζουλα, το έγκλημα που έχεις διαπράξει ένας κρατούμενος, τουλάχιστον μέσα στη φυλακή, τον ακολουθεί, πάντα. Όπως περιγράφει η ίδια, για την 36χρονη βιτριολίτρια, μέσα στη Φυλακή, είχε την υπεροψία του «έχω κάνει αυτό που δεν έκανε άλλη».

«Δε θα έλεγα ότι είχε τη συμπεριφορά ενός ανθρώπου που είχε συνειδητοποιήσει την πράξη του, που βρισκόταν, τι συνέβαινε, για ποιον λόγο ήταν εκεί», περιγράφει η συγκρατούμενή της, στην Espresso (19/10), και σημειώνει ότι η 37χρονη μόνο απομονωμένη, και κλεισμένη στον εαυτό της, δεν είναι, αλλά θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει .. κοινωνική. «Ήθελε να είναι αποδεκτή και το κατάφερε. Η συμπεριφορά της ήταν ενός ανθρώπου φυσιολογικού, ίσως σου δημιουργούσε τη σκέψη “γιατί αυτή η κοπέλα βρίσκεται εδώ”», αναφέρει χαρακτηριστικά η κρατούμενη.

Όπως περιγράφει η συγκρατούμενή της, η βιτριολίστρια, προσπαθούσε να είναι φιλική με όλους, καθώς η Έφη Κακαράντζουλα «έχει τον τρόπο να φέρνει τους ανθρώπους στα μέτρα της ακόμη κι όταν η κατάσταση είναι σε βάρος της» και αντίθετα με άλλες κρατούμενες, φρόντιζε να είναι πάντα περιποιημένη, έβαφε τα μαλλιά της, κι έφτιαχνε τα νύχια της. «Όταν την κοίταζα, έβλεπα έναν ψυχρό άνθρωπο, χωρίς κανένα συναίσθημα, χωρίς καμία ευαισθησία. Ακόμη και το χαμόγελό της ήταν παγωμένο. Σε “έκοβε” από πάνω μέχρι κάτω. Δεν είναι ένας άνθρωπος που έχει μετανιώσει. Δεν θέλει να τη λυπούνται» περιγράφει, ενώ δεν αποκλείει «να την εξιτάρει όλο αυτό» (σσ προβολή από τα ΜΜΕ και η αρνητική δημοσιότητα που έχει προσελκύσει με την πράξη της).

________________________________

* Αναλυτικό ρεπορταζ και η συνέντευξη στη Νάντια Αλεξίου, στην Espresso (19/10) που κυκλοφορεί