Για αποφυλάκιση Κορκονέα, «Θα ήταν από σήμερα εκτός φυλακών και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα»

Ο πρώτος συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα τοποθετήθηκε για την εξέλιξη στην υπόθεση Γρηγορόπουλου

Με την απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας που θέτει εκτός φυλακής τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και οι τοποθετήσεις της πολιτικής αγωγής  για την οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης για τον Κορκονέα θίγει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ο πρώτος συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα τοποθετήθηκε για την εξέλιξη στην υπόθεση Γρηγορόπουλου.

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR (29/07) ο ποινικολογος Αλέξης Κουγιας, χαρακτήρισε υπερβολική την τοποθέτηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου, ενώ τόνισε ότι και σε πρώτο βαθμό «οι τακτικοί δικαστές μειοψήφησαν στα ισόβια Κορκονέα και μάλιστα είχαν χαρακτηρίσει την ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και όχι με άμεσο δόλο».

«Άκουσα να λέγεται ότι η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα είναι αυτή που ευεργέτησε τον Κορκονέα. Είμαι κατηγορηματικός ότι εκείνο που αποφυλακίζει τον Κορκονέα είναι αφενός η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και αφετέρου το γεγονός ότι έχει εκτίσει ποινή 10 χρόνια και 8 μήνες, εκ των οποίων έχει εργαστεί περισσότερο από 5 χρόνια. Και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα, όταν σου αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό, η ποινή θα ήταν από 10 έως 20 χρόνια και θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Συνεπώς, ο Κορκονέας θα ήταν από σήμερα εκτός φυλακών και με τον παλιό και με τον νέο Ποινικό Κώδικα» επεσήμανε ο ποινικολόγος.