Για 4,5 ώρες κατέθετε στον Ανακριτή ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Κατέθεσε υπόμνημα και απάντησε σε ερωτήσεις του Ανακριτή για την δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζεμπέρη, στο Β Νεκροταφείο, ο και ομολογίαν δράστης Μανώλης Σοροπίδης. Υποστηρίζει οτι άλλοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Χωρίς δικηγόρο, αφού κανείς δεν τον εκπροσωπεί μετά την παραίτηση του Νίκου Λουκόπουλου, ο Μανώλης Σοροπίδης επί 4,5 ώρες παρέμεινε στο γραφείου του 18ου τακτικού Ανακριτή. Ο καθομολογία δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη μετά τη συμπληρωματική κλήση του σε απολογία με μεταγωγή από τις φυλακές Δομοκού, απολογήθηκε αναφορικά με το περιεχόμενο στα χειρόγραφα υπομνήματά που κατέθεσε και απάντησε σε ερωτήσεις του Ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58άχρονος και ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 32άχρονης Εφοριακούς φέρεται να υποστηρίζει στο υπομνημά του, ότι τον πλησίασαν δύο άτομα και τού ζήτησαν να δολοφονήσει την 32άχρονη, λόγω της θέσης που κατείχε στην Εφορία. Υποστήριξε ότι ο ένας αποκαλούσε τον έτερο αφεντικό ενώ τού υποσχέθηκαν χρηνατικο ποσό #€30.000 για να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη, και τον είχαν προμηθεύσει με ναρκωτικά.

4344953

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο 58άχρονος, ότι την παρακολουθούσε περισσότερο από δύο εβδομάδες, και την αναγνώρισε από δύο φωτογραφίες που τού είχαν δώσει, ενώ τον είχαν προμηθεύσει και με το μαχαίρι που κατάφερε τα μοιραία πλήγματα στη νεαρή Εφοριακό.
Ο Μανώλης Σοροπίδης, φέρεται επίσης να κατονόμασε τους δύο ως ηθικούς αυτουργούς, και υποστηρίζει ότι του είχαν ζητήσει μόλις πάρει το κινητό και τα πράγματα της Δώρας, να τα πουλήσει σε καταστήματα στη Μενάνδρου για να φανεί ως ληστεία.

Ο 58άχρονος μετήχθη στα Δικαστήρια της Ευελπίδων υπο ισχυρής αστυνομικής δύναμης

Ο προφυλακισμένος δράστης της δολοφονίας κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία μετά τα δύο υπομνήματά στον Ανακριτή στα οποία υποστήριζε ότι στις έγκλημα υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, αλλά και συνεργοί στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Ο Μανώλης Σοροπίδης επανέλαβε και το όνομα του δικηγόρου που είχε αναφέρει και στο πρώτο υπόμνημά του ως ηθικό αυτουργό, και συναντήσεις τους, ενω υποστήρικε οτι μετά τη δολοφονία πήγε να τον συναντήσει αλλά, εκείνος έκανε ότι δεν τον γνώριζε, ενω αναφέρθηκε και στον «Χάρη», Αστυνομικό του τμήματος Μεταγωγών για τον οποίο υποστηρίζει ότι ειχε εμφανιστεί σε συνάντησή τους μεταμφιεσμένος με περούκα.

Υποστήριξε, πως δεν ειναι δράστης της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, αλλά επίθεσης καθως μόνο την τραυμάτισε αλλά δεν γνωρίζει  τους πραγματικούς δολοφόνους οι οποίοι τη σκότωσαν ώστε να τον ενοχοποιήσουν.

4344957

Στην Ευελπίδων για την απολογία του Σοροπίδη παραβρέθηκαν οι δικηγόροι Απόστολος Λύτρας και Σοφία Πολυζωγοπούλου, που εκπροσωπούν τον πατέρα της Δώρας Ζέμπερη.

Όπως δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, στο υπόμνημά του κατηγορούμενου, «δεν βρίσκω στοιχεία που να εμπλέκουν τον άνθρωπο που κατονομάζει ως ηθικό αυτουργό (σ.σ. τον δικηγόρο)».