ΓΕΣ: Έμπειρος και με τιμητική διάκριση ο Aλεξιπτωτιστής στο ατύχημα στα καλώδια της ΔΕΗ

Μετά το απρόοπτο και ατυχές περιστατικό με την πτώση αλεξιπτωτιστή που “μπλέχτηκε” σε καλώδια της ΔΕΗ, το Γενικό Επιτελείο Στρατού κινητοποιήθηκε άμεσα για τον απεγκλωβισμό του.

Ιδιαίτερα έμπειρος καθώς έχει πραγματοποιήσει πολλά άλματα είναι ο οπλίτης που το πρωί προκάλεσε συναγερμό στο ΓΕΣ, όταν μετά τη ρίψη του από το C-130 στη ζώνη των Μεγάρων, το αλεξίπτωτο του μπλέχτηκε σε καλώδια της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, ο στρατιώτης κάθε άλλο παρά “πρωτάρης” στις πτώσεις, μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ του έχει δοθεί βαθμός τιμητικά.

Ο νεαρός αλεξιπτωτιστής είναι εκπαιδευτής στη ΣΧΑΛ και μάλιστα του έχει αποδοθεί τιμητικά και ο βαθμός του υποδεκανέα. Μετά τον απεγκλωβισμό του με τη βοήθεια καλαθοφόρου οχήματος, μεταφέρθηκε με τζιπ στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών, όπου και εξετάζεται αυτήν την ώρα από το γιατρό της μονάδας.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει απολύτως καμία ανησυχία.

Υπενθυμίζεται πως είχε σημάνει συναγερμός στο ΓΕΣ σήμερα το πρωί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η προγραμματισμένη ρίψη με αλεξίπτωτο που έκανε οπλίτης, από αεροπλάνο C-130 είχε μια απρόοπτη εξέλιξη.

Σύμφωνα τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι ριπές ανέμου επηρέασαν την τροχιά που διέγραφε το αλεξίπτωτο, με αποτέλεσμα να μπλεχτεί σε καλώ δια της ΔΕΗ. Μετά από ακαριαία κινητοποίηση ο αλεξιπτωτιστής απεγκλωβίστηκε από το σημείο.

__________________

* onalert.gr