Γεροβασίλη: “Οι “κουκουλοφόροι” στο βίντεο της Βουλής είναι Αστυνομικοί των Επισήμων”

Με αφορμή τις συζητήσεις που προκάλεσε “ερασιτεχνικό” βιντεοληπτικό υλικό με άτομα που εξέρχονται της Βουλής με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, διευκρινήσεις από την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Σε βιντεοληπτικό υλικό που διαδόθηκε αστραπιαία στο Διαδίκτυο και τα social media και αναπαρήχθη κατά βούληση, διατυπώθηκε η εκδοχή ότι «κουκουλοφόροι κάνουν ανενόχλητοι βόλτα στη Βουλή την ώρα των επεισοδίων στο συλλαλητήριο της Κυριακής, ανάμεσα στους αστυνομικούς και βρίσκουν καταφύγιο δίπλα στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής».

koukouloforoi02_0

“Ανήκουν στην Υπηρεσία Επισήμων της Βουλής και εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν”, σχολιασε η Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Ολγα Γεροβασίλη στην πρωινή εκπομπή του Αντ1.
Όπως διευκρίνισε στα σχόλια που διατυπώνονται, οι.. “κουκουλοφοροι”, οι οποίοι διακρίνονται στο επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό να περνούν ανάμεσα από τα ΜΑΤ, ενώ ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια στο Σύνταγμα (20/01), είναι Έλληνες Αστυνομικοί υπηρετούντες στη Βουλή.

«Είδα το βίντεο και επισήμως έχω να σας πως ότι είναι Έλληνες αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε πρωτοφανές σχέδιο επίθεσης κατά του Κοινοβουλίου με τους Αστυνομικους να έρχονται πρωτη φορα αντιμέτωποι με τέτοιας σφοδρότητας επιθέσεις, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει και ερευνά ωστε να διορθώσει του δράστες  των επιθέσεων.

Η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε το σχέδιο της Αστυνομίας για το συλλαλητήριο “επιτυχές, αν κρίνω από το αποτέλεσμα”, ενώ πρόσθεσε ότι δε μπορεί να είναι ικανοποιημένη, «όταν σε μια διαδήλωση υπάρχουν θέματα».
«Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να προστατεύσει τους διαδηλωτές και το κτήριο του Κοινοβουλίου», ανέφερε η Υπουργός ενώ επικαλέστηκε δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες που αποδεικνύουν, όπως είπε, ότι υπήρξε σχέδιο εισβολής στη Βουλή.
“Οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν αμυντικά και δεν διαλύθηκε η συγκέντρωση”, επεσήμανε η Υπουργός, ενώ για τη χρήση χημικών επέμεινε ότι έγινε μόνο σε περιορισμένο χώρο και ότι «δεν ήταν πολλά».