Γεωργιανός, συνελήφθη για διαρρήξεις και προέκυψε ότι είχε αλλάξει τα δακτυλικά του αποτυπώματα

Στη δακτυλοσκόπηση του Γεωργιανού διαρρήκτη, διαπιστώθηκε ότι τα δακτυλικά του αποτυπώματα ανήκαν σε άλλο άτομο .

Οι Αστυνομικοί Υπηρεσίας Ασφαλείας της Υ/Δ Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, προχώρησαν στη σύλληψη (04/09) 42άχρονου Γεωργιανού διαρρήκτη.  Ο ίδιος, ήταν γνωστός στις Αρχές καθώς διατηρούσε φάκελο ως σεσημασμένος διαρρήκτης (2006, 2009, 201) για διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και είχε εκδοθεί απόφαση διοικητικής του απέλασης.

Ταξιδεύει από τη Γεωργία στην Ελλάδα στα μέσα του 2000, και συλλαμβάνεται το 2006 για διαρρήξεις

Κατά τη διαδικασία της δακτυλοσκόπησης ωστόσο, η εξέλιξη αιφνιδίασε τους Αστυνομικούς και προκαλεί έντονο προβληματισμό για τις επικείμενες προεκτάσεις που μπορεί να έχει λάβει η πρακτική αυτή μεταξύ των εγκληματικών οργανώσεων που δρουν στην επικράτεια.

Όπως προκύπτει από το ποινικό του μητρώο, ο 42άχρονος συλλαμβάνεται ξανά, το 2009 και καταδικάζεται σε δεκαετή κάθειρξη και μετάγεται στις φυλακές Αλικαρνασσού από όπου σε τακτική άδεια που του έχει χορηγηθεί, δεν επιστρέφει.

Το 2014 συλλαμβάνεται ως δραπέτης από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και στο Εφετείο που του περιβάλλεται ισόβια απέλαση από την Ελλάδα. Ωστόσο επέστρεψε και συνέχισε την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Όπως διακριβώθηκε κατα τη σύγκριση των δακτυλικών και παλαμικών αποτυπωμάτων που ελήφθησαν από τον 42άχρονο Γεωργιανό κρατούμενο στο σύστημα της ΔΕΕ, αν και υπήρχε ταυτοποίηση για τα παλαμικά αποτυπώματα στα πραγματικά στοιχεία του, τα δακτυλικά του αποτυπώματα, σε δείκτη και μέσου σε κάθε χέρι, αντιστοιχούσαν σε άλλο άτομο.

Στην εξέλιξη της ανάκρισης που ακολούθησε, ο 42άχρονος Γεωργιανός φέρεται να υποστήριξε ότι επέστρεψε πριν περίπου δύο μήνες στην Ελλάδα ενώ είχε προβεί στη λεπτή χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης των δακτυλικών του αποτυπωμάτων, σε Κλινική της Βουλγαρίας, ώστε να μην εντοπίζεται από τις Αρχές.

Ωστόσο από τους Αστυνομικούς εκφράζεται η ανησυχία στο ενδεχόμενο η επέμβαση να έχει γίνει εντός επικράτειας, σε κάποιο παράνομο χειρουργείο ή Κλινική έναντι μεγάλου οικονομικού ανταλλάγματος, κάτι που μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποδειχτεί.

Προανάκριση για την εμπλοκή του Γεωργιανου και σε άλλες διαρρήξεις και ποινικές πράξεις συνεχίζεται από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ενω οι δύο συνεργοί του αναζητούνται το τελευταίο δίμηνο, καθως εχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους σε τουλάχιστον 10 διαρρήξεις και κλοπές από οικίες στις περιοχές της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας.

Ο προβληματισμός είναι έντονος στις Υπηρεσίες Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ, στο ενδεχόμενο μεταξύ των καταζητούμενων κακοποιών εντός επικράτειας, χωρις να διατηρούν φάκελο στις Αρχές, να κινούνται και ποινικοί, οι οποίοι έχουν προβεί σε επεμβάσεις αλλαγής των βιομετρικών τους χαρακτηριστικών- δακτυλικά αποτυπώματα- και να συνεχίζουν την εγκληματική τους δραστηριότητα … χωρίς η ταυτότητά τους να εξακριβώνεται.