Γαβρόγλου: «Το θέμα δεν ήταν τα παιδιά που ήταν στην κατάληψη, ήταν να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιποι»

Την αστυνομική επιχείρηση στα υπό κατάληψη κτίρια στο Κουκάκι, σχολίασε ο πρώην Υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Δημήτρη Βενιέρη και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης “Status 107,7” σχολίασε, «Το θέμα δεν ήταν τα παιδιά που ήταν στην κατάληψη-που ενδεχομένως και κακώς ήταν στην κατάληψη- το θέμα ήταν να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιποι. Το θέμα ήταν να φανεί ότι ο νόμος και η τάξη είναι εδώ» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «Η συμπεριφορά της αστυνομίας με το να κλείνει τους δρόμους, να πετάνε ελικόπτερα πάνω από τα σπίτια μας μέχρι πολύ αργά το βράδυ, με τις μοτοσικλέτες να βουίζουν μπρος πίσω, τι ακριβώς ήταν; Ένα δημοκρατικό χάιδεμα;».

Σε ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης για τις καταλήψεις, ο Κώστας Γαβρόγλου χαρακτήρισε «αστεία» την ερώτηση και τόνισε ότι θα έπρεπε να βγει καταδικαστική ανακοίνωση και για την ΕΛ.ΑΣ, καθώς κατά την δική του αποτίμηση,  στο Κουκάκι επρόκειτο για «πολεμική επιχείρηση. Μένω τέσσερις δρόμους παρακάτω, γιατί έπρεπε να κλείσει μπροστά στο σπίτι μου ο δρόμος;» ανέφερε ο πρώην Υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν ανέχεται με κανένα τρόπο να πετάει τσιμεντόλιθο κανείς, εναντίον κανενός.