Γαλάτσι: Ομηρία ανηλίκου Νιγηριανού απο τον πατέρα του, κρατούμενος στο Τμήμα

Κινητοποίηση στο Αστυνομικό Τμήμα Γαλατσίου, καθως Νιγηριανός απειλεί να σκοτώσει τον ανήλικο γιο του, τον οποίο εχει θέσει σε κατάσταση ομηρίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ανήλικο μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Γαλατσίου, σε επισκεπτήριο στον κρατούμενο πατέρα του απο τη Νιγηρία, ο οποίος συνελήφθη (11/08) το μεσημέρι έπειτα από μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση σε βαρος του ανηλίκου απο ομοεθνή του, η οποία πρόσεχε το παιδί του καθώς η μητέρα φέρεται να είχε εγκαταλείψει την οικογένεια.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε αρμόδιος Εισαγγελέας ανηλικων με εντολή του οποίου η προσωρινή του επιμέλεια ανατέθηκε σε ΜΚΟργανωση προστασίας ανηλικων. Ωστόσο ο Νιγηριανός ο οποιος παρέμενε κρατούμενος, ήταν ανένδοτος να ορίσει κηδεμονία για το ανήλικο παιδί του, στη ΜΚΟ .

received_10155523544048286

Υπό αδιευκρίνιστες ωστόσο συνθήκες, ο Νιγηριανός κρατούμενος, άρπαξε το βρέφος, έσπασε το τζάμι απο θρησκευτική εικόνα στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσιας  και με κομματι γυαλί το οποίο εφερε στο λαιμό της ενάμισι έτους ανήλικης κόρης του, απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει και θα ενεργήσει αυτοχειρία σε βάρος του.

Άμεσα στο χώρο μετέβη ειδικό κλιμάκιο με διαπραγμάτευτη και κοινωνικό λειτουργό, ενώ ΜΚΟργάνωση για την προστασία των ανηλίκων μετέβη επίσης στο χώρο, προκειμένου να παραλάβει το κορίτσι.

Οι Αστυνομικοί μετέπεισαν το Νιγηριανό να παραδοθεί χωρίς να προκαλέσει αυτοτραυματισμό σε βαρος του, και να παραδώσει με ασφάλεια το βρέφος. Στη συνέχεια τον χειροπέδησαν και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του με σχετική ποινική δικογραφία.